• Stigla medicinska pomoć iz Kine, šest epidemiologa iz Guangdonga u Srbiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Avion sa kineskom pomoći sleteo je na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.
    Kako je ranije najavljeno, u avionu koji je stigao iz Kine nalaze se medicinski aparati, dezinfekciona sredstva, maske i druga zaštitna oprema, ali i šestoro medicinskih stručnjaka, koji su se borili protiv virusa u Vuhanu, odakle je epidemija i krenula. 
     
    Takođe je navedeno da je predviđen i novi let aviona sa beogradskog aerodroma za Kinu, kako bi dopremio još jedan tovar pošiljku.
     
    Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo sa predsednikom Srbije na aerodromu sačekala je prvi avion sa medicinskom pomoći iz Kine i poručila da je Covid 19 neprijatelj celog čovečanstva i da je u ovom trenutku najvažnija solidarnost.
     
    Ona se zahvalila Srbiji na podršci koju je pružila Kini u borbi sa korona virusom i istakla da se čelično prijateljstvo dve zemlje nastavlja.
     
    Ovih dana suočavamo se sa širenjem virusa. Mi kao vaši čelični prijatelji smo spremni da damo našu skromnu pomoć„, istakla je Čen i rekla da je večeras stigao prvi deo pomoći kineske vlade. To su medicinski materijal i oprema, a stigli su i medicinski stručnjaci iz provincije Guangdong koji su se povukli, kako je rekla, sa prve linije fronta i odmah krenuli ka Srbiji i Evropi, „na novo ratište“.
     

    Avion sa kineskom pomoći sleteo je na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]