• Svrljig građanima besplatno deli maske

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Na četiri lokacije u Svrljigu postavljene su kutije sa besplatnim zaštitnim maskama za sve građane, a one će se po potrebi dopunjavati.
     
    Kutije sa maskama za višekratnu upotrebu koje Opština sama šije u saradnji sa svrljiškim privrednicima, postavljene su ispred Policijske stanice u centru, ispred Pošte, kod spomenika Sajtaru i ispred Poreske uprave.
     
    Predsednica Opštine Jelena Trifunović apelovala je da se maske uzimaju racionalno, uz napomenu da su sve lokacije pod video-nadzorom i da će svaka zloupotreba biti sankcionisana.
     
    Još na prvoj sednici Štaba za vanredne situacije smo doneli takvu odluku, da opština obezbedi maske za građane, radnike i administraciju. Tri tekstilne fabrike u Svrljigu Viktorija stajl, Kasker i Prestiž, nisu htele uslužno da šiju za druge kompanije već su odlučile da to rade za svoj grad tako da se u njhovim pogonima šiju ove maske. U četvrtak i petak prošle nedelje smo ih prvo podelili trgovcima jer su najizloženiji virusu a svako je uzeo samo onoliko koliko im treba. Onda smo podelili radnicima koji rade, jer nam je bitno da sačuvamo privredu, i na kaju smo danas krenuli sa podelom građanima„, priča Trifunovićeva.
     
    Maske čiju izradu finansira opština Svrljig će biti distribuirane i na seoskom području.
     
    Pošto smo u vanrednom stanju i nema radova na asfaltiranju i drugih stvari, smatrali smo da je ovo prva stvar koju treba uraditi kako bi smo zaštitili stanovništvo. Krenućemo u podelu i na selu kao i novu turu trgovcima, kako bi mogli bez problema da menjaju maske. Trgovci će imati jednu količinu i za mušterije koje nisu uzele maske na ulici„, kaže Trifunovićeva.
     
    Podsetimo da je avion sa zaštitnim maskama koje je država kupila sleteo juče u Beograd i da će odatle biti distribuirana po svim apotekama u Srbiji. Te maske će se prodavati za 120 dinara po komadu, a jedna osoba će moći da kupi najviše deset. 
     
     
     

    Na četiri lokacije u Svrljigu postavljene su kutije sa besplatnim zaštitnim maskama za sve građane, a one će se po potrebi dopunjavati.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

    Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je za RTS da će gas za privredu od maja biti jeftiniji za 15 odsto. Do kraja godine obećava i priključenje oko 70.000 domaćinstava na […]