• MIROVIĆ: U PANČEVU 16 obolelih! Još jedna osoba preminula u KCV (VIDEO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    U Kliničkom centru Vojvodine jutros je preminuo četvrti pacijent zaražen virusom korona na teritoriji Pokrajine.
     
    Reč je o ženi iz Temerina, rođenoj 1939. godine„, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. 
     
    On je istakao da je na teritoriji Vojvodine u ovom trenutku 147 osoba zaraženo virusom korona, a da se na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine leče njih 42.
     
    Najviše obolelih imamo u Novom Sadu, ukupno 47. U Pančevu je obolelo 16 osoba, na teritoriji grada Kikinde 15, u Subotici 10, a u Bačkoj Palanci devet osoba„, napomenuo je Mirović.
     

    Mere socijalne distance i ograničenja kretanja penzionera dale su rezultate, a to pokazuje i podatak da je od ukupnog broja obolelih 13 osoba starijih od 70 godina„, kazao je predsednik Pokrajinske vlade.
     
    On je napomenuo da se u narednom periodu posebna pažnja mora usmeriti na zaštitu zdravstvenog sistema, jer se približavamo tome da je svaki peti oboleli zdravstveni radnik.
     
    Uloga, srčanost, znanje i trud naših zdravstvenih radnika, kojih u Vojvodini ima 26.000, pokazao se dostojnim ovog vremena. Bez njih u prvim redovima ne bismo mogli na adekvatan način da se suočimo sa virusom korona„, napomenuo je on.
     
    Istakao je i da je u KCV u subotu stiglo još 20 respiratora koje je obezbedila Vlada Srbije, što će sa ranije dostavljenih pet, „pomoći našoj spremnosti za svaku vrstu nepovoljnijeg razvoja događaja“.
     
    Podsetimo da je do sada u Srbiji do sada preminulo 15 obolelih od virusa korona.
     

    U Kliničkom centru Vojvodine jutros je preminuo četvrti pacijent zaražen virusom korona na teritoriji Pokrajine.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]