• Vučić: Vanredno stanje moglo bi da se ukine na Đurđevdan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na televiziji Pink da bi vanredno stanje moglo da se ukine u sredu, 6. maja, na Đurđevdan.
     
    Kako je objasnio, odluka će stupiti na snagu u četvrtak i tada ne bi trebalo da imamo policijski čas.
     
    Vučić je rekao da će potpisan predlog predsednika i premijerke ići u sredu u Skupštinu i da se očekuje ukidanje vanrednog stanja. „To bi značilo da od četvrtka nećemo imati policijski čas„, rekao je predsednik na Tv Pink.
     
    Predsednik je obrazložio da je državi bilo veoma važno mišljenje struke kada je u pitanju epidemija korona virusa. Kako je naveo, da bi se ova mera ukinula, neophodna su dva uslova: da imamo sedam dana zaredom procenat pozitivnosti ispod pet odsto i značajan pad ljudi na respiratorima.
     
    Naravno da je ljudima teško palo što moraju da provode vreme u kući i ne bave se aktivnostima kojima žele, ali je to bio jedini način da sačuvamo starije građane. Mislim da smo najvećim delom u tome uspeli. Važno je da što pre krenemo dalje, a da ne ugrozimo zdravlje ljudi„, rekao je Vučić.
     
    Epidemiolog Predrag Kon rekao je da ukidanje zabrane kretanja ne znači ukidanje mera protiv virusa korona.
     
    Ostaje i dalje proglašenje epidemije od javnog značaja, ostaje pandemija koju je proglasila SZO. Izbegavanje kontakata i javnih okupljanja, kao i škola biće i dalje na snazi. Dakle, nama ostaje mogućnost da i dalje imamo vanredne mere„, naglasio je Kon.
     

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na televiziji Pink da bi vanredno stanje moglo da se ukine u sredu, 6. maja, na Đurđevdan.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]