• PANČEVO: Teslaši piknikom na livadici branili svoje naselje (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dvestotinak Pančevaca učestvovalo je u akciji „Piknik na našoj livadici” koju je Incijativa “Odbranimo Teslu” organizovala u subotu u ovom pančevačkom naselju. Više od dva sata građani su se družili na poljani preko puta TC “BIG”, a na prodajnoj izložbi dečjih crteža prikupljena su značajna sredstva za dečaka Uroša koji boluje od cerebralne paralize.

    – Teslaši su odlučni u svojoj nameri da ovo naselje ostane onakvo kakvo je projektovano. Tesla ima savršen odnos zelenila i stambenih objekata i nećemo dopustiti da se to poremeti, kaže nam Biljana Kerić iz Inicijative „Odbranimo Teslu“.

    Ceo događaj je pažljivo bio pripremljen. Komšije su pokosile travu na ovoj livadici – kažu da gradske službe baš ne vode mnogo računa o njoj. Zanimljivo je i da na ovoj površini nema kanti za smeće.

    Sa zelene površine je pokupljeno i smeće koje je doneo vetar i koje su ostavili neodgovorni prolaznici. Skupili su, recimo, stotinak rukavica. Tokom skupa, velika pažnja je posvećena epidemiološkim merama i održavanju fizičke distance. Čajk su napravili i plakate koji su na to opominjali okupljene.

    Prisutnima je podeljeno stotinak bedževa, a učesnici su rado kupovali radove koja su deca crtala na zadate teme. A one su bile vrlo simbolične:  „Moja zelena Tesla“ i „Platani – čuvari Tesle“.

     

    Stanovnici ovog pančevačkog naselja okupili su se oko ove Inicijative kada se pojavio predlog Plana detaljne regulacije za ovo naselje kojim je predviđeno da se (između ostalog) na „njihovoj livadici“ sazidaju nove zgrade i da se probije još jedna ulica. I broj okupljenih građana raste svakog dana.

    Ideja za akciju im ne manjka. Napravili su sajt, plakate, naravno da su aktivno učestvovali u javnoj raspravi, čistili svoje naselje, a juče, eto, organizovali i piknik i humanitarnu akciju. I tu neće stati, kažu nam iz ove Inicijative.

    – Povezujemo se i sarađujemo sa sličnim inicijativama iz drugih gradova, a radimo i na pravnim pitanjima koja su vezana za naš problem, kaže nam Biljana.

    Kažu nam iz Inicijative da su svesni toga da im predstoji višemesečna borba i ponavljaju da su odlučni u nameri da odbrane svoje naselje.

     

     

    •  

     

    Fotogtafije: Inicijativa „Odbranimo Teslu“

    Dvestotinak Pančevaca učestvovalo je u akciji Piknik na našoj livadici koju je Incijativa Odbranimo Teslu organizovala u subotu u naselju Tesla. Više od dva sata građani su se družili na poljani preko puta TC “BIG”, a na prodajnoj izložbi dečjih crteža prikupljena su značajna sredstva za dečaka Uroša koji boluje od cerebralne paralize.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]