• PANČEVO: Sutra počinje Ex Teatar Fest

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pozorišni festival Ex Teatar Fest, u organizaciji Doma Omladine Pančevo, biće održan od srede, 31.05. do petka 02.06.2017. na nekoliko lokacija u Pančevu.

    Tokom festivala, koji se odražava 46. put, biće prikazano 5 pozorišnih predstava, izabranih i objedinjenih pod konceptom POLET, kojim će se predstaviti stvaralaštvo mladih, nezavisnih pozorišnih trupa u Srbiji.

    Osobenost ovog festivala, pored činjenice da otvara prostor za mlade umetnike i jedan je od pančevačkih festivala sa najdužom tradicijom, je i da je ulaz na sve sadržaje besplatan.

    U okviru pratećeg programa biće organizovane žurke povodom otvaranja i zatvaranja festivala.

    Program:

    Sreda, 31. maj

    46. Ex Teatar Fest otvoriće predstava “Izlaženje” u sredu 31.05. od 20h u klubu “Pogon”. Svojevrsni susret klabinga i pozorišta rađen po romanu Barbi Marković, a u režiji Jovane Tomić jedinstvena je pojava na domaćoj sceni.

    Žurka otvaranja je u Apolu od 21:30h na kojoj će nastupiti gosti iznenađenja.

    Četvrtak, 1. jun

    Drugog dana festivala pančevačka publika imaće priliku da pogleda predstavu “Žudnja” u Dvorani Apolo sa početkom od 21h. Ova predstava nastala je u produkciji Reflektor teatra, a inspirisana je žudnjom Engleske spisateljice Sare Kejn.

    Od 22h predstava “Terorizam”, u produkciji ARTfrakcije, igraće u dvorani Kulturnog centra Pančevo. Ovaj omnibus na duhovit način govori o različitim oblicima i vidovima terorizma danas.

    Za kraj drugog dana festivala, u Dvorištu bivše galerije “Elektrika“  biće održan nesvakidašnji performans “Kratka istorija vatre” autora Marije Lipkovski i Mikloša Barne.

    Petak, 2. jun

    Poslednji dan festival donosi nam dve predstave koje u Beogradu imaju status “popularnog undergrounda”.

    U 20h u Dvorani Apolo, Nikola Rakočević će odigrati svoju digitalnu monodrama “Laura, molim te”. Ovaj performans, inspirisan Petrarkinom ljubavlju prema Lauri, postavlja naizgled jednostavno pitanje : Šta se desilo sa ljubavlju danas?

    U nastavku programa, u 21:30 u Studentskom publika će pogledati predstavu “Sestre braće Baruh” Dorćolskog narodnog pozorišta, jedinstven pozorišni spoj dokumentarnog i bajkovitog.

    Pozorišni festival Ex Teatar Fest, u organizaciji Doma Omladine Pančevo, biće održan od srede, 31.05. do petka 02.06.2017. na nekoliko lokacija u Pančevu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura