• MUZIČKI FESTIVAL DECE VOJVODINE: Paunoviću zlato i tri specijalne nagrade

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U nedelju, 28. maja 2017. godine Bačkoj Topoli, održan je 56. Muzički festival dece Vojvodine u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine. Predstavilo se 30 dečijih ansambala uzrasta od 7 do 15 godina, koji su pravo  učešća u programu završne pokrajinske manifestacije ostvarili uspešnim nastupima na gradskim i regionalnim smotrama. Učesnici su bili podeljeni u dve takmičarske kategorije, nižih i viših razreda.

    Izuzetno uspešno predstavljanje na ovoj najznačajnijoj manifestaciji dečijeg folklornog stvaralaštva, ostvarili su dečiji ansambli KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP Pančevo.

    Dečiji ansambl nižih razreda izveo je Igre Srba iz Bele Krajine, u muzičkom aranžmanu Zdravka Ranisavljevića i koreografiji Dejana Trifunovića. Ansambl je nagrađen zlatnom plaketom i specijalnim nagradama za rekonstrukciju narodne nošnje i za istraživački rad. 

    Dečiji ansambl viših razreda izveo je Vlaške igre iz okoline Negotina-sela Kobišnice, u muzičkom aranžmanu Zdravka Ranisavljevića i koreografiji Dejana Trifunovića. Ansambl je nagrađen zlatnom plaketom i specijalnom nagradom za najbolji igrački ansambl.

    Dečiji ansambl viših razreda predstavljaće grad Pančevo i AP Vojvodinu na Smotri dečijih folklornih ansambala Srbije u Valjevu 17. juna 2017. godine.

    U nedelju, 28. maja 2017. godine Bačkoj Topoli, održan je 56. Muzički festival dece Vojvodine u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]