• PANČEVO: Prijem u Gradskoj upravi za KUD Stanko Paunović

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ansambl viših razreda KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP, nagrađen je zlatnom plaketom na 12. Smotri dečijih folklornih ansambala Srbije, koja je održana 17. juna u Valjevu.
    Tim povodom u Gradskoj upravi grada Pančeva organizovan je prijem za članove ansambla u sredu, 21. juna. Članove kulturno-umetničkog društva u ime Grada Pančeva primio je i čestitao na izuzetnom uspehu Nemanja Rotar, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za kulturu.

    – Zaista je sjajno to što radi KUD “Stanko Paunović” sa ovim podmladkom koji je brilijantan, koji je osvojio sva moguća priznanja u ovoj zemlji i redovno se pojavljuje na smotrama, rade i vrlo su angažovani. Dobro je za tu decu da se kreću u tim krugovima, da na jedan lep način troše svoje slobodno vreme, da upoznaju kulturu, baštinu i tradiciju i da se druže međusobno, razvijaju duh takmičarstva i da osvajaju nagrade. To je bitno i za grad, jer se pronosi lepa slika o gradu u ovoj zemlji i ja im čestitam i celom kulturno-umetničkom društvu koje predano radi i svi ti uspesi su zaista i zasluženi, rekao je Nemanja Rotar.

    – Najnoviji rezultat stigao je sa 12. Smotre dečijih folklornih ansambala Srbije. Naš dečiji ansambl viših razreda osvojio je zlatnu plaketu za izvođenje vlaških igara iz sela Kobišnjica kod Negotina. Cela ova školska godina je bila izuzetno uspešna – kako u kategoriji izvornog folklora, tako i u kategoriji koreografisanog folklora. Podsetiću vas da je naš dečiji ansambl nižih razreda na Dečijoj pokrajinskoj smotri nagrađen zlatnom plaketom za izvođenje igara Srba iz Bele Krajine, kao i specijalne nagrade za rekonstrukciju narodne nošnje i za istraživački rad. Dečiji ansambl viših razreda je na toj istoj Pokrajinskoj smotri nagrađen zlatnom plaketom i specijalnom nagradom za najbolji igrački ansambl. Zahvaljujući tom predstvljanju, oni su stekli pravo i da predstavljaju Vojvodinu na ovom republičkom festivalu na kojem su nagrađeni Zlatnom plaketom. To je izuzetno veliki uspeh i kontinuitet dobrih rezultata. Do sada je održano 12 republičkih dečijih festivala, a naši igrači su do sada osvojili 10 zlatnih plaketa, tako da to najbolje govori o jednom konrtinuitetu rada i rezultata, istakao je Dejan Trifunović, umetnički direktor KUD “Stanko Paunović”.

    Ansambl viših razreda KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP, nagrađen je zlatnom plaketom na 12. Smotri dečijih folklornih ansambala Srbije, koja je održana 17. juna u Valjevu.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]