• PANČEVO: Deli se besplatan preparat za uništavanje larvi kućnih formi komaraca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U naseljenim mestima Pančeva u toku je raspodela kesica sa larvicidom Larvastop koji uništava larve kućnih formi komaraca. Raspodelu vrše ekipe Zavoda za DDD „Eko San“. Do danas su obišli Glogonj i Jabuku, a u toku je obilazak domaćinstava u Kačarevu. Preparat Larvastop  je besplatan, deiće se u svim naseljenim mestima Pančeva.

    Radnici Zavoda „Eko San“ obilaze domaćinstva i kesice sa larvicidom ubacuju u septičke jame, bare, stajaću vodu koje su glavna mesta za razmnožavanje kućnih formi komaraca.

    – Razvoj komaraca je vezan za vodu, a posebno vodu koja je zagađena, tako da je veoma važno da kesicu koju dobiju ubace u septičku jamu, stajaću vodu (baru, kantu, bure za zalivanje, i sl) ili kanal koji se nalazi u njihovom dvorištu ili ispred kuće, kaže se u saopštenju „Eko Sana“

    Neophodno je, samo, da se pridržavaju uputstva koje dobiju uz vrećicu preparata i navedenih mera predostrožnosti. Građani koji nisu bili kod kuće u periodu kada je ekipa došla do njih mogu se obratiti svojim mesnim zajednicama kako bi preuzeli preparat.

    Od Zdenke Miljković iz sekretarijata za za zaštitu životne sredine Pančeva, saznali smo da je odziv stanovnštva relativno loš, ali da Gradska uprava planira da se nastavi sa akcijom kako bi se kućne forme komaraca koji su veliki problem uništile.

    U naseljenim mestima Pančeva u toku je raspodela kesica sa larvicidom koji uništava larve kućnih formi komaraca. Raspodelu vrše ekipe Zavoda za DDD „Eko San“. Do danas su obišli Glogonj i Jabuku, a u toku je obilazak domaćinstava u Kačarevu, sam preparat je besplatan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]