• OMOLJICA: Međunarodni volonterski kamp „Sunflower“ po četvrti put – prijavite se

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženje građana Suncokret iz Omoljice po četvrti put za redom organizuje Međunarodni volonterski kamp „Sunflower“, u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, a koji finansira Ministarstvo omladine i sporta preko programa Mladi su zakon.

     

    Ovogodišnji kamp se održava u periodu 3-16.jula 2017. godine u Omolici, i okupiće 10 međunarodnih volontera iz zemalja širom sveta, koji će tokom svog dvonedeljnog boravka u Omoljici raditi na renoviranju i adaptaciji 10 igrališta i sportskih terena, ako i na realizaciji manifestacije pod nazivom “Omoljičke sportske igre”. Kamp za cilj ima poboljšanje sportskog rekreativnog programa Omoljice tokom letnjih dana, razvijanje multikulturalnosti i tolerancije među stanovnicima Omoljice, promociju sporta i zdravih stilova života među međunarodnim volonterima.

     

    Svečano otvaranje kampa, predstvljanje međunarodnih volontera i koncert benda „Naš način“ će se održati 4. jula sa početkom u 21 čas. Manifestacija “Omoljičke sportske igre” je nastavak prošlogodišnje manifestacije “Omoljička sportska olimpijada” i podrazumeva organizaciju i promovisanje preko 30 različitih sportova u Omoljici. U periodu 5-15. jula, svakog dana od 10h će biti organizovane dečije igre, odnosno radionice na kojima će međunarodni volonteri raditi I družiti se sa decom iz Omoljice. Sve roditelji koji žele da prijave svoju decu za ove radionice mogu to učiniti na broj telefona 0645384824.

    U sredu, 5. jula u Omoljici će biti promovisani orjentirng, badminton i kros fit, dok će u četvrtak, 6.jula, svi posetioci imati prilike da se oprobaju u jahanju konja, rvanju i kapueri. Istog dana počinje i dvodnevni turnir u košarci. Turnir u košarci će imati nekoliko kategorija: basket 3na3, seven up, šut sa pola terena i šutiranje trojki.  U petak, 7.jula, pored turnira u košarci, održaće se i turnir u jambu, kao i javni časovi boksa i pilatesa.

     

    U subotu i nedelju, 8.i 9. jula se održava turnir u malom fudbalu,  dok će se u ta dva dana organizovati još i zumba, mačevanje i turnir u šahu. U nedelju se održava i takmičenje u pecanju na Ponjavici za decu do 18 godina. Tokom utorka i srede, 11. i 12. jula, održaće se turnir u stonom tenisu u kategorijama: singl i dubl. U utorak nas još očekuju turnir u dominama i turnir u klikerima, kao i joga, dok nas u sredu očekuje još i igranje društvenih igara.  U četvrtak će se u Omoljici održati mini maraton, pa tako pozivamo sve ljubitelje trčanja da se prijave, a istog dana će biti održan i turnir u nožnom tenisu. U petak i subotu, 14. i 15. jula nas očekuje turnir u odbojci na pesku, dok će se u ta dva dana održazi još i turniri u obaranju ruku, nadvlačenju konopca, mažoret, karate, tae bo i joga.

     

    Prijave za učešće na ovim turnirima je obavezno i to putem fejsbuk stranice ili na brojeve telefona: 0645384824 Dečije igre, 0616481996 Grupni sportovi, 0631545991 – Individualni sportovi.

    Rok za prijavu je 2.jul 2017. godine.

     

    Realizaciju su podržali:

    Ministarstvo omladine i sporta kroz program Mladi su zakon

    Mladi istraživači Srbije

    Osnovna škola „Dositej Obradović“ Omoljica

    Dom kulture „Vuk Karadžić“ Omoljica

    Bend „Naš način“

    Planinarsko društvo Jelenak

    Badminton klub „Dinamo“ Pančevo

    Silverback Cross Box Pančevo

    Košarkaški klub „Mladost“ Omoljica

    Konjički klub „Kremen“ Pančevo

    Rvački klub „Partizan“ Omoljica

    Boks klub „Gambaru“ Pančevo

    Fitnes centar „Smisao“ Omoljica, instr. Dragana Milićević

    Šahovski klub „Kefalo“ Omoljica

    Kapuera klub Senzala Pančevo

    „Forma“ fitnes klub Pančevo, instr. Lidija Živanović

    Udruženje sportskih ribolovaca „Šaran“ Omoljica

    Kraljevski mačevalački klub „Karađorđe“ Pančevo

    Klub ljubitelja igara i fantastike d20 Pančevo

    Odbojkaški klub „Mladost 1973“ Omoljica

    Mažoretkinje Pančevo

    Karate klub Omoljica

    Udruženje građana Suncokret iz Omoljice po četvrti put za redom organizuje Međunarodni volonterski kamp „Sunflower“, u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, a koji finansira Ministarstvo omladine i sporta preko programa Mladi su zakon.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]