• OMOLJICA: „Suncokret“ od ruine pravi OMOCIKL (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

     

    Udruženje građana “Suncokret” iz Omoljice u proteklih nekoliko meseci intenzivno radi na obezbeđivanju prostora pod nazivom “Omocikl”, koji je namenjen boravaku mladih iz Omoljice, kao i hiljadama biciklista koji svakodnevno prolaze kroz Omoljicu na svom proputovanju duž međunarodne biciklističke rute “Eurovelo 6”. Projekat adaptacije i uređenja prostora finansiraju Trag fondacija i Grad Pančevo, dok su veliki doprinos ovom projektu dale i mnogobrojne institucije iz Omoljice kao što su Dom kulture, Mesna zajednica, Osnovna škola “Dositej Obradović”, JKP Omoljica, kao i sportske i organizacije civilnog društva, ali i veliki broj pojedinaca.

     

    Dom kulture “Vuk Karadžić” iz Omoljice je mladima svog sela dao na korišćenje prostorije starog kafića “Duks”, čije su renoviranje i adaptaciju započeli članovi ovog udruženja. Radovi već uveliko traju, a završetak istih se očekuje prvom polovinom novembra. Uz pomoć velikog broja majstora iz Omoljice i okoline, kao i uz finansijsku pomoć Trag fondacije i Grada Pančeva, jedan potpuno ruiniran prostor postaje urbano mesto za sve mlade i otvorena kuća za bicikliste.

     

    Ono što daje dodatnu čar ovom prostoru jeste i nameštaj napravljen reciklažom starih delova bicikla. Imaćete priliku da sedate na stolicama napravljenim od točkova bicikla, da koristite podmetače za čaše koji su napravljeni od zupčanika i drugo.

     

    Suncokret poziva sve ljude koji na neki svoj način mogu da doprinesu boljoj i bržoj realizaciji i opremanju ovog prostora da im se jave i daju svoj pečat ovoj ideji.

     

     

     

    Udruženje građana “Suncokret” iz Omoljice u proteklih nekoliko meseci intenzivno radi na obezbeđivanju prostora pod nazivom “Omocikl”, koji je namenjen boravaku mladih iz Omoljice, kao i hiljadama biciklista koji svakodnevno prolaze kroz Omoljicu na svom proputovanju duž međunarodne biciklističke rute “Eurovelo 6”. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]