• PANČEVO: Vaspitačice se protestom ispred Gradske uprave izborile za povećanje plate koje su zaradile

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Na nešto manje sat vremena između šatre novogdišnjeg bazara i ulaza u zgradu Gradske uprave danas se našla prva smena zaposlenih u gradskoj predškolskoj ustanovi “Dečija radost”. Organizovano predvođeni predsednicima sindikata Stanimirom Rakonjcem (Samostalni sindikat) i Divnom Lakičin (sindikat Nezavisnost), stotinak zaposlenih došlo je da se izbori za novac koji im je ranijih godina isplaćivan, a sada im je, pred kraj godine, uskraćen.

    Kako se moglo čuti “Dečja radost” ostvaraju sopstvene dodatne prihode preko kuhinje tako što pravi obroke za vrtiće po selima i za škole. Deo tog novca se i ranijih godina povremeno isplaćivao  zaposlenima kroz jednokratno linearno uvećanje plata. Povod za protest bio je što je isplata ovog puta bila zaustavljena.

    Ubrzo, predsednike sindikata primili su zamenik gradonačelnika Predrag Živković i članica nadležna članica Gradskog veća Tanja Božić. Kako je pred koleginicama i kolegama posle sastanka potvrdio Stanimir Rakonjac zahtev zaposlenih i sindikata je prihvaćen, a jednokratno linearno povećanje plata radnicima “Dečje radosti” će biti isplaćeno.

    Ovoga puta posle protesta ispred gradskih vrata vaspitačice i njihove kolege izborili su se za 10.000 dinara uvećane plate za one koji su radili 12 meseci. Ko je radio manje meseci dobiće i manje jednokratno linearno uvećanje  zarade. 

    Na nešto manje sat vremena između šatre novogdišnjeg bazara i ulaza u zgradu Gradske uprave danas se našla prva smena zaposlenih u gradskoj predškolskoj ustanovi “Dečija radost”.  

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika