• PANČEVO Radovi na Hali sportova od aprila do jula

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

     

    Gradovi Pančevo i Rešice u Rumuniji nisu samo gradovi pobratimi već ove godine započinju realizaciju zajedničkog projekta prekogranične saradnje koji finansira Evropska unija.  Uz opasku da Pančevo i Rešice po prvi put rade na jednom zajedničkom projektu o cilju saradnje više je govorila gradska menadžerka Maja Vitman.

    – Cilj ovog projekta je da se da doprinos energetskoj efikasnosti koja je vezana za korišćenje obnovljivih izvora energije i smanjenje emisije gasova koji proizvode efekat staklene bašte.  Vrednost zajedničkog projekta je 1.353.167 eura a za grad Pančevo je od toga opredeljena vrednost od 792. 776 eura, naglasila je Maja Vitman.

    Čitav projekat će bit finansiran putem INTEREG programa odnosno IPA saradnje a finansije su evropske.

    – Grad Pančevo je 29. decembra 2017. godine objavio tendersku dokumentaciju na programskom vebsajtu prekogranične saradnje Rumunija – Srbija i takođe u listu Danas. Otvaranje ponuda za ovu tendersku dokumentaciju, odnosno projekat, je predviđen za 6. mart ove godine. Nadamo se da ćemo dobiti dobre ponuđače, odnosno izvođače radova, koji će ispunjavati sve potrebne uslove. Ono što je bitno još napomenuti je da je konačni završetak ovog projekta predviđen za 9. jun 2019. godine kada ćemo celishodno svim ugovornim obavezama koje je grad potpisao sa donatorom sigurno ispuniti, istakla je gradska menadžerka.

    Poznato je da je Hala sportova na Strelištu jedina gradska hala tog tipa.

    – Pančevo je grad sporta i dosta se ulaže u sportsku infrastrukturu i zato se odlučilo da se preko jednog ovakvog projekta prekogranične saradnje izdvoje sredstva i zapravo uđe u sprovođenje investicije za našu Halu sportova – jedinu halu u gradu Pančevu. Ovim putem će se sigurno omogućiti bolji uslovi za rad kako samih predstavnika sporta tako i za sve klubove, i održavanje svih manifestacija na teritoriji grada Pančeva, objasnila je Maja Vitman.

    Grad Rešice će adaptirati bazen odnosno  postaviti solarne ploče.

    – A ono što je predviđeno ovom investicijom kod nas će se raditi unapređenje sistema hlađenja i grejanja jer do sada grad Pančevo, odnosno Hala sportova, nije imala klimatizovane uslove za rad i ovim putem će to biti omogućeno. Takođe će se izvesti radovi na unapređenju fasade i krovne konstrukcije ugradnjom potrebne izolacije i uraditi zamena fasadne stolarije u zadnjem delu objekta, objasnila je gradska menadžerka.

    Prema danas iznetim podacima Hala sportova je sazidana 1969. godine a poslednja ulaganja 2007. godine bila su menjanje fasadna stolarija sa prednje strane.

    Tokom radova korišćenje hale sportova biće predmet razgovora sa predstavnicima sporta.

    – Sa sportistima iz našeg grada ćemo dogovoriti ako budu imali bilo kakvih sprovođenja sportskih aktivnosti. Naći će se načina, oni će se u tom periodu izmestiti već u druge objekte, istakla je Maja Vitman.

    Kako se danas moglo čuti radovi bi mogli početi već u aprilu.

    – Ugovorom je predviđeno da rok za završetak radova bude 90 kalendarskih dana od momenta uvođenja izvođača u posao. Planiramo da to najkasnije bude prvih dana aprila meseca. Znači rok za završetak radova bi najkasnije trebalo da bude početkom jula meseca, naglasila je gradska menadžerka.

    Bez odgovora ostalo je interesovanje novinara o uštedi koju će investicija doneti.

    – O tim uštedama možemo pričati kada se projekat završi. U okviru potpisano ugovora sa donatorom jesu i određena ispitivanja i analize. Tada ćemo imati i najpreciznije podatke, zaključila je gradska menadžerka Maja Vitman.

    Gradovi Pančevo i Rešice u Rumuniji nisu samo gradovi pobratimi već ove godine započinju realizaciju zajedničkog projekta prekogranične saradnje koji finansira Evropska unija.  Uz opasku da Pančevo i Rešice po prvi put rade na jednom zajedničkom projektu o cilju saradnje više je govorila gradska menadžerka Maja Vitman.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]