• ČOVEK SA VELIKIM SRCEM: Ultramaratonac iz Pančeva istrčao 80km za malog Vladu!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Reprezentativac u ultramaratonu iz Pančeva Željko Zeljković, uspešno je završio trku koja je organizovana u humanitarne svrhe kako bi se prikupio neophodan novac za lečenje malog Vladimira Đorđevića, koji boluje od ciste na mozgu. Trka je počela jutros u 5 časova u Aviv parku, a završena je oko 14 časova u Smederevskoj Palanci. 

    Ultramaratoncu su se pridružili prijatelji i kolege sportisti, a takođe i Sandra Trojanović, maratonka iz Smederevske Palanke. Kroz cilj je prošlo više desetina ljudi, a u poslednjih dvadesetak metara Zeljkoviću se pridružio i mali Vlada. 

    Vladin otac, Siniša Đorđević, kaže da je trka prošla u najboljem redu i da se u ime cele porodice zahvaljuje svima koji su pomogli.

    U akciji „Kilometri za Vladu“ prikupljeno je 367.000 dinara, a na humanitarnom koncertu koji je održan krajem januara 64.200 dinara. 

    Svi oni koji žele da i pomognu da se prikupi sav novac koji je neophodan za Vladino lečenje mogu i dalje za vrše uplate na račun Siniše Đorđevića broj 340-32110017-94 „Erste banke”, sa naznakom „(redni broj) kilometar”. Adresa: Kej Radoja Dakića 3/15, 26000 Pančevo. Za uplate iz inostranstva aktivan je devizni račun broj: iban: RS35340764316401299932 SIF-kod je GIBARS22. Kontakt: [email protected].

    Za operaciju u Turskoj Đorđevićima je potrebno 27.000 evra. Pošto je u petočlanoj porodici samo otac zaposlen, do sad su organizovane brojne humanitarne akcije prikupljanja novca za Vladino lečenje, ali je novac iskorišćen za prethodne operacije i kontrole u Turskoj i Rusiji. Borba za Vladino ozdravljenje traje duže od tri godine. Kada je imao šest godina, dijagnostikovana mu je epilepsija, nakon čega su utvrđeni problemi i urađene operacije tumora na jednom bubregu i na srcu, a za zahvat na mozgu, koji je koštao 40.000 evra i koji je trebalo uraditi u Rusiji, još uvek nema dovoljno novca. 

    Od septembra ove godine ukinuta im je i tuđa nega i pomoć, što je njihovu situaciju dodatno otežalo. Porodici Đorđević je samo za lekove malog Vlade, potrebno 500 evra mesečno. 

    Reprezentativac u ultramaratonu iz Pančeva Željko Zeljković, uspešno je završio trku koja je organizovana u humanitarne svrhe kako bi se prikupio neophodan novac za lečenje malog Vladimira Đorđevića, koji boluje od ciste na mozgu. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]