Svetski uspeh fizičara i matematičara

Bronzani matematičar i fizičar na prijemu kod gradonačelnika

Izvor: 
013info Pon, 20/07/2015 - 16:29
Nakon svečanih prijema sportista, danas je gradonačelnik ugostio i mladog fizičara i matematičara, koji su se sa svetskih takmičenja vratili sa bronzanim medaljama

 

Ognjen Tošić, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu i bivši učenik pančevačke Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", osvojio je bronzanu medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Bangkoku. Veliki uspeh postigao je i Željko Arsić, osvojivši takođe, bronzanu medalju na Svetskoj olimpijadi iz fizike, koja je održana ove godine u Mumbaju.

Mladi matematičar, Ognjen Tošić, već je učestvovao na juniorskoj Balkanijadi, kao i na međunarodnom takmičenju "Arhimed". Ali, kako on kaže, ovo je bio prvi put da učestvuje na Međunarodnoj olimpijadi i da ostvari tako veliki uspeh. 

"Bilo je naporno pripremati se za takmičenje i putovati po ceo dan. Ali, želeo sam da se takmičim i da dam sve od sebe. Ovo takmičenje doživljavam kao jedno veliko iskustvo", kazao je fizičar Željko Arsić. Željko je bivši učenik Elektrotehničke škole u Pančevu, a od nedavno i student Fizičkog fakulteta u Beogradu. 

Ovim bronzanim momcima su danas u ime grada Pančeva uručeni pokloni za sav trud i uspeh koji su postigli na ovim takmičenjima. Marketing

Najnovije vesti