Međunarodni volonterski kamp Rebicycle

Akcija prikupljanja starih bicikala

Pančevo, Ned, 03/07/2016 - 16:40
Mirjana Marić


U toku je realizacija akcije prikupljanja starih bicikala i njihovih delova kako bi se uspešno realizovao Međunarodni volonterski kamp Rebicycle, koji ovog leta organizuje Regionalni volonterski centar Pančevo, kao deo organizacije Connecting, u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Pančevo će biti domaćin četrnaestoro volontera koji dolaze iz zemalja širom sveta, koji će u našem gradu provesti dve nedelje, u periodu od 12.08 do 25.08.2016. Za vreme trajanja kampa oni će sastavljati, popravljati i ukrašavati stare bicikle i promovisati biciklizam kao ekološki tolerantan vid transporta. Osim biciklizma kamp ima za cilj promociju reciklaže, ekologije, zdravih stilova života i interkulutralnosti. Nakon zavrsetka kampa reciklirani biciklovi će poslužiti za pokretanje "rent a bike" servisa u Pančevu.

Organizacioni tim Rebicycle kampa uveliko radi na prikupljanju starih bicikala i njihovih delova, i pozivaju sve sugrađane da se pridruže akciji ukoliko imaju neki stari bicikl koji više ne koriste.

Akcija će trajati od 2. do 15. jula. 

Više informacija na facebook stranici Regionalni volonterski centar Pančevo.
MarketingNajnovije vesti