• Akcija „Udomi, ne kupuj“ pančevačke „Higijene“dala rezultate, dom pronašlo više od 100 pasa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Human program zbrinjavanja pasa, koje su neogovorni vlasnici izbacili na ulicu,  JKP „Higijene“ iz  Pančeva daje rezultate, piše Srbija Danas.

    Higijena u okviru svog redovnog rada intenzivno sprovodi akciju udomljavanja napuštenih pasa smeštenih u prihvatilištu Zoohigijene, a sve je više Pančevaca koji se priključuju akciji „Udomi ne kupuj“, navodi Srbija Danas.

    Dok je u 2020. godini udomljeno svega 48 odraslih pasa i 6 štenaca, u 2021. godini do 30. septembra na ovaj način zbrinuto je 90 odraslih pasa i 13 štenaca.

    Zajhvaljujući ovoj akciji jedna Juca, umesto da preplašena i promrzla luta ulicama grada, pronašla je svoj dom. Pre nje i mnogi drugi.

    Sugrađani koji su zainteresovani za udomljavanje pasa sve informacije mogu dobiti u Službi Zoohigijene koja se nalazi u Vlasinskoj broj 1 u Pančevu ili da pozovu telefonom na broj 013-352-148.

    Slike pasa koji mogu biti udomljeni objavljuju se i na FB stranici Zoohigijene. Zaposleni u Higijeni izlaze u susret i vlasnicima koji su izgubili svoje kućne ljubimce i objavljuju i njihove apele i molbe da se oni koji su ih primetili jave.

    “Za građane je važno da znaju da ih udomljavanje pasa neće ništa koštati. Pre udomljavanja svaki pas je sterilisan (kastriran), vakcinisan protiv besnila i mikročipovan”, objasnio je Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijena“ Pančevo.

    Akcija udomljavanja pasa je deo humanog Programa smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada Pančeva kroz pronalaženje ljudi spremnih da preuzmu brigu o psima koji su napušteni i pronađeni na javnim površinama na teritoriji Grada.

    Poseban apel zaposleni u ovom pančevačkom preduzeću upućuju da se za vreme praznika ne bacaju petarde pošto nanose ogromnu štetu životinjama.

     

    Human program zbrinjavanja pasa, koje su neogovorni vlasnici izbacili na ulicu,  JKP „Higijene“ iz  Pančeva daje rezultate, piše Srbija Danas.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]