plakat
Društvo

Ako volite Pančevo ovo nemojte da propustite

Pančevo, Pon, 06/05/2019 - 08:59
Aleksandar Stojković


I ove godine, Udruženje „Poseti Panćevo" će održati seriju predavanja pod nazivom „Sto fotografija za sto minuta", o događajima vezanim za pančevačku istoriju. 
 
- Projekat Sto fotografija za 100 minuta počeo je sa realizacijom pre pet godina sa ciljem ukazivanja na značaj materijalne i nematerijalne kulturne baštine Pančeva, negovanja nežnih osećanja prema našem gradu, buđenjem sećanja i zaboravljanih događaja iz njegove prošlosti, ali i aktivnog učestvovanja svih naših sugrađana. 
U okviru projekta biće prikazane retke fotografije iz privatnih kolekcija koje su Pančevci odlučili da podele sa nama, pažljivo birani video zapisi koji oživljavaju naš grad iz njegovih različitih epoha, rekla nam je dr Živana Krejić iz Udruženja „Poseti Pančevo".
 
Očekuje nas četiri predavanja koja će se održavati utorkom (7, 14, 21. i 28. maja) od 20 sati u Evangeličkoj crkvi.
 
- Tokom maja 2019. obeležavamo mali jubilej, pet godina projekta koji će biti održan u Evangeličkoj crkvi, jer upravitelji ustanova kulture ne prepoznaju važnost ovakvog programa za naš grad, te nam je ove godine uskraćeno i korišćenje javnih prostora. Značaj ovog projekta ne prepoznaje ni gradska komisija za sufinansiranje projekata u kulturi, objašnjava Živana Krejić.
 
Kroz ovogodišnje teme posvećene Gradskom parku i Velikoj pijaci, velikom jubileju Pančevca, Preobraženjskoj crkvi, Urošu Prediću i Stevanu Aleksiću, ali i važnosti komšijskog života u Pančevu do sredine XX veka biće Nenad Živković, doc. dr Živana Krejić i prof. dr Ildiko Erdei. Saradnik na projektu je filmski reditelj Radiša Stanišić.
 
Ulaz na sva predavanja je besplatan.MarketingNajnovije vesti