Rekreativno-edukativni kamp „Društvo u prirodi”

Aktivan raspust pančevačkih srednjoškolaca na Čardaku

Pančevo, Ned, 28/08/2016 - 10:24
Mirjana Marić


PANČEVO, 28. avgust - Kancelarija za mlade grada Pančeva je i ovog leta, šesti put, u svoje aktivnosti uvrstila organizaciju i realizaciju projekta pod nazivom Rekreativno-edukativni kamp DRUŠTVO U PRIRODI, koji omogućava srednjoškolcima/kama Pančeva da kvalitetno provedu vreme na raspustu.

Ove godine 21 polaznik/ca učestvuje u programu koji podrazumeva predavanja, radionice i aktivnosti na otvorenom, kroz koje su obuhvaćene teme i oblasti koje se tiču života mladih u lokalnoj zajednici - zdravlje i odrastanje, volonterizam, aktivizam, zaštita životne sredine, slobodno vreme, mobilnost i rekreacija mladih, tolerancija i međusobno razumevanje, kultura i kreativnost i sl.

Sa srednjoškolcima/kama rade predavači iz civilnog i javnog sektora, koji imaju dugogodišnja iskustva i znanja u ovim oblastima i uspešnu saradnju sa Kancelarijom za mlade grada Pančeva i gradom Pančevom, kao što su predstavnici/e Crvenog krsta Pančevo, organizacije KOMPAS, Planinarsko-ekološkog kluba „Soko“, planinarskog društva „Jelenak“, odreda izviđača „Nadel“, udruženja „Na pola puta“, Ženske mirovne grupe-Pančevo, Regionalnog volonterskog centra Pančevo, organizacije „Suncokret“, omladinskog informatora DRAFT, Kluba letećeg diska „Soko“, badminton kluba “Dinamo”, ali i pojedinci, stručnjaci u različitim oblastima – ilustrator, dizajner i karikaturista Nikola Dragaš, projektni menadžer i omladinski radnik Nenad Maletin, glumci Miloš Lazarov i Mladen Vuković, poljoprivredni inženjer Bojan Vojnov i mnogi drugi.

Kamp se održava se u periodu od od 26. do 31. avgusta 2016. godine, u Školsko-rekreativnom centru “Čardak“, u Deliblatskoj peščari, a realizuje ga Kancelarija za mlade grada Pančeva u saradnji sa Domom omladine Pančevo, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva.
MarketingNajnovije vesti