• Ambasadorka Slovačke posetila Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

     

    Ambasadorka Republike Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova u sredu, 7. februara, posetila je Pančevo. U razgovoru sa gradonačelnikom Sašom Pavlovom, ambasadorka Repčekova zadržala se oko sat vremena.

    Posle sastanka ambasadorka Repčekova istakla je da joj je plan da obiđe sva mesta u kojima živi slovačka nacionalna manjina, a ove godine Pančevo je prvo.

    – Moram da istaknem da je slovačka nacionalna manjina u Pančevu u dobrim rukama, pogotovo kada vidim ove planove za razvoj. U naredne dve godine koliko sam u Srbiji hoću da radim na ekonomskoj saradnji, jer mislim da je to najbolji put da ljudi ostaju ovde, jer tu su njihovi koreni i tu treba da nastave da rade. U maju mesecu se u Bratislavi sastaje Međuvladina slovačko-srpska komisija za ekonomsku saradnju i tu će biti moguće da gradovi iz Srbije pokažu svoje investicione potencijale, a mi ćemo se truditi da to budu gradovi u kojima živi slovačka nacionalna manjina. U oktobru planiramo da investitori dođu u Srbiju i zaista mislim da ćemo u narednih godinu dana uspeti da uradimo dosta na ovom planu u Srbiji, istakla je ambasadorka Slovačke.

    Tokom sastanka gradonačelnik Pavlov predstavio je Pančevo kao i veze i saradnju sa slovačkom nacionalnom zajednicom koja je prisutna pre svega u Vojlovici. Kako je saopšteno na sastanku je naglašeno da se raditi na intenziviranju saradnje pre svega u oblasti privrednog razvoja.

    Sastanak je bio i prilika da se predstave lokalni projekti ekonomskog razvoja pre svega buduća industrijska zona “Sever”. A, kako je saopšteno, razgovarano je i o predstojećem biznis forumu Srbije i Slovačke odnosno potencijalnom predstavljanju Pančeva i Južnog Banata na njemu.

    Susret je bio i prilika da se prezentuje i stranica internet prezentacije grada Pančeva na slovačkom što je rezultat projekta koji je podržao Savet Evrope.

    Ambasadorka Republike Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova u sredu, 7. februara, posetila je Pančevo. U razgovoru sa gradonačelnikom Sašom Pavlovom, ambasadorka Repčekova zadržala se oko sat vremena.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]