• APEL: Pazite na radnike tokom vrućina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović apelovala je danas na građevinske i putarske firme, kao i na sva javna preduzeća da u uslovima velikih vrućina obrate posebnu pažnju na poštovanje mera bezbednosti na radu zbog većeg rizika od povreda, kao i saobraćajnih nezgoda.

    U saopštenju Mihajlović je navela da se poslodavci i radnici dok traju visoke dnevne temperature moraju strogo pridržavati propisa u vezi sa korišćenjem zaštitne opreme i pravljenjem pauza u najtoplijem delu dana, kako se zdravlje i život hiljada zaposlenih koji rade na otvorenom ne bi doveli u opasnost.

    Ona je apelovala na dodatan oprez u saobraćaju, poštovanje svih saobraćajnih propisa, kao i preporuka za vožnju u uslovima visokih temperatura.

    „Prilikom visokih temperatura slabi pažnja vozača i smanjuje se brzina reakcije, a u saobraćaju i trenutak nepažnje može dovesti do nezgode i tragičnih posledica. Zbog toga je neophodno da vozači strogo poštuju ograničenje brzine i saobraćajnu signalizaciju, izbegavaju dugotrajnu vožnju u najtoplijim časovima i prave češće pauze”, navodi se u saopštenju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo