autobusi
Društvo

ATP PANČEVO: I poskupljenja afirmišu ideju javno privatnog partnerstva

Pančevo, Pet, 09/11/2018 - 00:56
Vladimir Đoković


Gradsko veće je tek na sednici održanoj 6. novembra kao informativnu tačku dnevnog reda imalo poskupljenje usluga ATP-a u međumesnom prevozu. Kako je objašnjeno cenovnik je doneo Nadzorni odbor ATP-a kao nadležan a Gradsko veće se nije izjašnjavalo od detaljima niti je glasalo. Gradonačelnik Saša Pavlov je objasnio da cenovnik međumesnog prevoza ATP-a nije u nadležnosti grada Pančeva. Primetio je da na sednici nema predstavnika ATP-a koji bi mogli da odgovore na pitanja zainteresovanih članova veća ili novinara.

Od prvog novembra prevoz do Beograda ATP-om je 200 dinara, a to znači da je poskupeo za 50 dinara – što znači za trećinu. Ipak gradsko javno preduzeće ATP objasnilo je u materijalu da je opšti nivo postupljenja nešto veći od 26 odsto. ATP u međumesnom režimu vozi i do Opova, Mramorka i još nekih mesta pa je to biće uprosečilo poskupljenje ka Beogradu.

Pavlov je napomenuo da uvek ima nezadovoljnih zbog poskupljenja ali i ocenio da je ono deo poslovne politike ATP-a i to u delu gde gradska vlast nema uticaja. Ocenio je da je ova situacija pouka da se što pre radi na razvoju koncepta privatno javnog partnerstva za javni prevoz i ATP.

 
MarketingNajnovije vesti