Koncert u Brestovcu
Društvo

BANATSKI BRESTOVAC: Koncert "Brestovčani Brestovčanima", uz nezapamćeno dobru atmosferu, okupio veliki broj razigranih ljudi

Izvor: 
013info Pet, 03/09/2021 - 08:13Ne pamti se kada je u Brestovcu nešto izmamilo toliko ljudi kao koncert koji je održan u sredu,  1. septembra, na platou ispred Doma kulture.

Kako i ne bi kada je, pored izvanredne atmosfere i mnoštva dobrih muzičara, nastupio i veliki broj domaćih intepretatora narodne muzike. Zbog njih je ovo dešavanje i nosilo naziv "Brestovčani Brestovčanima", a pevali su Dragan Kostić - Kicoš, Rasim Memišahović, Ljubiboje Krstić – Krle, Dragan Lučić - Tuban, Safet Tahirović, Rusmir Gojak i Miloš Minić – Džigi.ž

Njih je sve pratio šestočlani orkestar, koji su činili Omer Ziljkić (klavijatura, vokal), Darko Krstevski – Krca (bubanj), Dejan Tomić (klavijatura), Dragan Vasiljković (violina), Miodrag Mića Subić (harmonika), kao i pevačice Nataša Nikolić i Vesna Radočaj, a predvodio ih je harmonikaš Samir Tahirović, još jedan Brestovčanin. On je i podneo glavni teret organizacije ovog jedinstvenog događaja koji je trajao preko dva sata i petnaest minuta, a za to vreme svako od učesnika otpevao je po nekoliko pesama.

Program je vodio Duško Kaljević, duhoviti i daroviti meštanin. Sam repertoar je bio raznovrstan – od sevdalinki do novijih i veselijih pesama, i održao je pažnju i interesovanje publike do samog kraja.

Po završetku žive svirke, nastupio je di-džej Amper.

Uslove za održavanje koncerta obezbedili su Mesna zajednica i Dom kulture, čiji su predstavnici prepuni reči zahvalnosti svim učesnicima, koji su bez ikakve novčane naknade priuštili sugrađanima izuzetan užitak, kao i sponzoru Ljubinku Stanojeviću, Brestovčaninu na privremenom radu u Los Anđelesu.

 

 
MarketingNajnovije vesti