Slika podrške devojčici Ivi
Društvo

BANATSKI BRESTOVAC: Veliki potezi malih igrača

Izvor: 
013info Ned, 02/08/2020 - 12:11

U obilju informacija koje "u doba korone" mediji plasiraju, mnoge lepe priče nezasluženo ostanu neispričane. Ovog puta pokušaćemo da ispravimo nepravdu i da objavimo jednu od njih.
 
Još u "prvom piku prvog talasa" kako to ovdašnja "struka" voli da kaže, u južnobanatskom selu, Banatskom Brestovcu, deca su naučila da njihovo malo nekome znači mnogo.
 
- Bilo je teško vreme, početak epidemije Covid virusom. Zbunjeni, uplašeni, komunicirali smo kao roboti. Ali i to je značilo, reč, podrška. Kao vaspitač PPG pri O.Š. "Olga Petrov" započeli smo online nastavu sa predškolcima. Roditelji su sarađivali, a moja deca jedva čekala da im vaspitačica da "zadatak". Bila sam u kontaktu sa porodicom u Italiji, gde je Covid jezivo oduzimao živote. Sasvim slučajno sam, kao dete likovnjaka, uzela učešće na likovnom konkursu Somborskih učitelja "Heroji našeg doba" i poslala rad, kao podršku devojčici Ivi, koja se "lavovski" borila, kao i svoj deci Italije i pre svega Srbije. Moja deca su sa radošću crtala, kao i uvek. Ubrzo nam je stigla i zahvalnica. Bili smo srećni. Jer, naše "malo", nekome je značilo "puno", isprićala je za portal 013info vaspitačica Gordana Uskoković Popović.
 
Pohvalnicu je dobila sedmogodišnja Neda Marković, a mališani su još jednom pokazali da su veliki potezi malih igrača. Možda bi na njihovom primeru i veliki igrači mogli ponešto da nauče.
 
 

Zahvalnica
zahvalnica1.jpg

 

 

 

 
 
 MarketingNajnovije vesti