Foto: Marija Prole
Društvo

Banatsko Novo Selo dobilo teretanu na otvorenom

Izvor: 
Gordana Bušin Sub, 18/03/2017 - 11:00U želji da se unapredi zdrav život u selu, Udruženje „Naše NOVO selo“ došlo je na ideju da napravi teretanu na otvorenom i na taj način ulepša i iskoristi slobodan prostor u centru sela. Novoseljani trenutno mogu vežbati na devet sprava, a u planu je da se teretana obogati i sa malo zahtevnijom opremom.

Novac za realizaciju ovog projekta Udruženje je prikupilo organizovanjem humanitarnih žurki u lokalnim kafićima. Finansijsku podršku dali su i meštani koji su prepoznali kvalitet ove ideje, a Miloš Božinović (Mil Agro BNS) je napravio svih 9 sprava, koje su potom ofarbala dvojica drugara, Đulian Bogdan i Stefan Malinović. Svojim dobrovoljnim fizičkim radom pomogao je značajan broj mladih iz ovog mesta, jer je bilo neophodno prvo pripremiti teren, a zatim postaviti teretanu. Sve to je više nego pohvalno s obzirom na to da se mlađim generacijama danas često pripisuje nezainteresovanost za društvene promene.  

Fotografije sa postavljanja teretane i imena svih koji su učestvovali u ovom projektu možete pogledati ovde. Novoseljani su ovim delom pokazali da vole mesto u kom žive, da su željni promena u kojima bi zajedničkim snagama učestvovali, kao i to da Udruženje „Naše NOVO selo“ ima zasluženo poverenje meštana.

Inače, poslednje dve godine pomenuto Udruženje se aktivno bavi unapređenjem života u Banatskom Novom Selu, a sa svim dosadašnjim akcijama možete se upoznati na Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/nasenovoselo/

Foto: Gordana Bušin
sprave.jpg
 


MarketingNajnovije vesti