Emilian Blaž (foto: Milenko Topić)
Društvo

BANATSKO NOVO SELO: Emilian Blaž pobednik republičkog takmičenja iz rumunskog jezika

Izvor: 
Gordana Lazar Pon, 06/08/2018 - 08:22Emilian Blaž (2005), učenik Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" iz Banatskog Novog Sela, osvojio je prvo mesto na republičkom takmičenju iz rumunskog jezika (kao maternjeg jezika) održanom u Vršcu, 26. maja 2018. godine.

Kao nagrade za pokazano poznavanje jezika usledile su poseta Ambasadi Rumunije u Beogradu, zatim besplatno sedmodnevno letovanje na Crnom moru u Sulini zahvaljujući Ministarstvu za prekogranične Rumune (Bukurešt), kao i besplatno putovanje u Temišvar na četiri dana, kada će imati priliku da se upozna sa istorijom i kulturom ovog grada.

Pored ovog takmičenja, Emilian je tokom školske 2017/2018. učestvovao na takmičenjima iz geografije i matematike, ali priznaje da su ga nagrade podstakle da nastavi sa sticanjem znanja - Planiram i sledeće godine obavezno da idem na takmičenje iz rumunskog jezika. Inače, osim putovanja dobili smo i knjige na poklon, na primer Rumunsko-srpski rečnik.

Emilian na put u Temišvar kreće 6. avgusta, a redakcija portala 013info želi srećan put kako njemu, tako i ostalim đacima koji su pokazali dobro poznavanje maternjeg jezika.

sulina2018_n.jpg

Emilian (levo) u Sulini sa drugarima.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti