Traktorijada Novo Selo Foto: Aleksandar Tokin
Društvo

BANATSKO NOVO SELO: Održana šesta „Traktorijada” (FOTO)

Pančevo, Pon, 16/07/2018 - 09:15
Suzana Prvulj

Šesta novoseljanska „Traktorijada”, održana je juče, u nedelju, 15. jula, u Vašarskoj ulici. Na ovoj manifestaciji koju organizuje udruženje „Novoseljanski paori”, kao i svake prethodne godine, bila je predstavljena poljoprivredna mehanizacija, a organizovano je takmičenje u prevrtanju guma i u grupnoj vuči traktora. Na samom početku događaja, program je bio namenjen i deci.

U nadmetanju u navedenim disciplinama, pobednicima su za prva tri mesta uručene nagrade u vidu pehara, motornog ulja i različitih vrsta semena.

 

Traktorijada Novo Selo
Foto: Aleksandar Tokin
c75p3281.jpg

 

U prevrtanju guma, najbolji je bio Špiro Dragičević iz Banatskog Novog Sela, drugo mesto zauzeo je Dejan Čičić iz Bavaništa, a treća nagrada pripala je Nistoru Marčelu - BNS.

- Zadovoljan sam, osvojio sam prvu nagradu, ali možda sam mogao da ostvarim još bolji rezultat. Sviđa mi se kako je organizovana manifestacija, poslužilo nas je lepo vreme i došlo je mnogo ljudi, izjavio je Dragičević.

Što se tiče grupne vuče traktora, najbolji rezultat ostvarila je ekipa pod vođstvom P. G. Mihajlovića - BNS, druga nagrada pripala je timu „Vekelaši” iz Peska, a treće mesto zauzela je ekipa čiji je kapiten bio Dalibor Jakšić, takođe iz Banatskog Novog Sela.

Komentarišući manifestaciju, Sorin Ardeljan, predsednik „Novoseljanskih paora”, kazao je da je cilj „Traktorijade” okupljanje poljoprivrednika, druženje, takmičenje, ali i razmena iskustava. Takođe, dodao je kako je izuzetno bitno to što se na ovoj manifestaciji uvek može videti mehanizacija koja je nova na tržištu, kao i njena cena.

 

Traktorijada Novo Selo
Foto: Aleksandar Tokin
c75p3229.jpg

 

Traktorijada Novo Selo
Foto: Aleksandar Tokin
c75p3252.jpg

 

Traktorijada Novo Selo
Foto: Aleksandar Tokin
c75p3306.jpg


Marketing

Najnovije vesti