• Banatsko sunce za “Grejanje”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Završna konferencija projekta prekogranične saradnje “Banatsko sunce za sve” koji se realizuje uz sredstva Evropske unije bila je prilika da se istakne višestruki značaj realizovanog.

    Pored ekološkog značaja jer će se energijom sunca zagrevati sanitarna topla voda za naselje Kotež 2, energetske efikasnosti, smanjenja gubitaka za JKP “Grejanje” značajno je i poverenje koje se tokom jednogodišnje realizacije razvilo između partnera iz Pančeva i rumunskog grada Lugoža.

    Uz zahvalnosti svima koji su projekat realizovali gradonačelnik Saša Pavlov je obraćajući se prisutnima naglasio da će Pančevo nastaviti da koristi sredstva iz evropskih fondova a kao novi projekat najavio saradnju sa rumunskim Rešicama na razvijanju energetske efikasnosti Hale sportova na Strelištu. Da je saradnja bila odlična, posebno u uslovima realizacije projekta za godinu umesto za dve godine, potvrdio je i zamenik predsednik opštine Lugož Kristijan Galesku.

    Menadžerka projekta i direktorka “Grejanja” Sandra Božić naglasila je da će posao biti završen do kraja godine kao i da je glavni cilj, smanjenje emisije ugljen dioksida, ispunjen. Novo ulaganje u sistem sanitarne tople vode u naselju Kotež 2 omogućiće kvalitetniju uslugu, smanjenje gubitaka koje “Grejanje” na tom poslu ima, a kako je istakla direktorka, i vraćanje korisnika.

    Ona je najavila da će “Grejanje” razvijati kapacitet i na biomasu a u u budućnosti na geotermalnu energiju. Više od 900 kvadratnih metara solarnih panela, čije je postavljanje u ulici Stevana Šupljikca u toku, najveća je instalacija tog tipa u Pančevu. U “Grejanju” računaju da će im omogućiti da gubitaka od 200.000 evra na sanitarnoj toploj vodi prepolove.

    Završna konferencija projekta prekogranične saradnje “Banatsko sunce za sve” koji se realizuje uz sredstva Evropske unije bila je prilika da se istakne višestruki značaj realizovanog.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]