• Bez pomaka u rešavanju krize u Apoteci Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Šezdesetak radnika Apoteke Pančevo održaće sutra, u utorak, 12. aprila, u 11 sati, miran potest ispred ministarstava i Vlade Srbije jer ni posle više od tri meseca od kada je počela kriza u toj ustanovi, problemi nisu rešeni. Zaposleni i dalje rade u praznim objektima, bez interenta, telefona i plate. Gotovo da više ništa i ne zarađuju jer lekova nema, već posluju u minusu. Medikamenti sui m proteklih meseci zapljenjeni na osnovu sudskih presuda, njihovih poverilaca kojima duguju oko milijardu dinara, sa kamatama.

    Kako smo saznali od Borka Bojića, predsednika Sindikata Apoteke Pančevo, radnici su nezadovoljni jer Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo finansija još uvek nisu uplatili Gradu novac u iznosu blokade računa Apoteke Pančevo, kako je bilo prethodno dogovoreno. Dug je uvećan u odnosu na prošli mesec i iznosi oko 530.000 miliona dinara, sa kamatama. 

    Lokalna samouprava je obećala isplatu dve zarade zaposlenima jer platu nisu primili od novembra, markice za gradski prevoz i zdravstveno osiguranje. Kako smo saznali od Melanije Bonin, v.d direktorke Apoteke Pančevo, krajem prošlog meseca zaposleni u toj ustanovi dobili su od lokalne samouprave jednu zaradu, a pre nekoliko dana i markice za prevoz za april. Međutim, zdravstveno osiguranje još uvek nisu ostvarili. Melanija Bonin je istakla da rukovodstvo Apoteke ima kontakt sa nadležnima u lokalnoj samoupravi, ali da rešenja još nema.

    Paralelno sa rešavanjem finansijskih problema koji su se otegli, vuče se i sudski postupak koji je pokrenut pre godina dana protiv Branke Milojević, bivše direktorke Apoteke Pančevo i njenog pomoćnika Davida Stokića, koji se terete za zloupotrebu službenog položaja. U trenutku kada je smenjena (jul 2015. godine) Branka Milojević je ostavila ustanovu u dugovima prema dobavljačima u iznosu od milijardu dinara. Istražni postupak pred Višim tužilaštvom u Pančevu pokrenut je u martu prošle godine, istraga je proširivana, a kako smo saznali u Višem tužilaštvu saslušavanja svedoka je još uvek u toku.

    I. Predić  

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]