• BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU: Obuka đaka prvaka na saobraćajnom poligonu (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 28. septembar – Oko 1200 đaka prvaka svih osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva, sa naseljenim mestima naredne nedelje, od 26. do 30. septembra 2016. godine, proći će obuku na saobraćajnom poligonu postavljenom u OŠ „Branko Radičević“, gde će u simuliranim uslovima imati priliku da vežbaju i uče o bezbednosti u saobraćaju i o saobraćajnim pravilima. Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva obezbedio je sredstva za edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju i sproveo nabavku montažno-demontažnog poligona, koji je namenje deci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

    – Projekat je namenjen najosetljivijoj populaciji osnovnoškolske dece koja su najviše izložena rizicima saobraćaja. U toj populaciji, dolazi jedna podkategorija koja je najizloženija opasnosti, a to je podkategorija đaka prvaka koji se samim činom polaska u prvi razred, osamostaljuju, a treba da bezbedno prevale put od kuće do škole i nazad, rekao je gradonačelnik Saša Pavlov i dodao: 

    – Grad je preko svog Komiteta za bezbednost saobraćaja, posvetio izuzetno veliku pažnju i obezbedio sredstva za poligon gde će deca, ne samo iz prvog razreda, proći jednu malu obuku ili upoznavanje sa saobraćajnim propisima u bezbednim, simuliranim uslovima, na jedan jako zanimljiv i njima prilagođen način. S obzirom da smo nabavili poligon koji je sada u vlasništvu Grada Pančeva, on će služiti budućim i generacijama. Mislim da će ove generacije, kada prođu poligon biti mnogo bezbedniji učesnici u saobraćaju.

     

    Većnica za obrazovanje Tatjana Božić je istakla da je bezbednost dece na prvom mestu. 

    – Deca su oduševljena poligonom i u ovih pet dana će svi prvaci sa teritorije grada Pančeva i naseljenih mesta proći obuku. Bilo bi dobro da u narednim godinama, kada budu drugi i treći razred ponovo prođu ovaj poligon, svejedno što će u prvom naučiti te neke osnove saobraćaja. Treba ih uvek podsećati i ponavljati kako bi to prešlo u jednu zdravu naviku, da bi sutra kao odrasli ljudi poštovali pravila, rekla je Božić.

    Poligon je uradila firma Model 5, koja za svaki grad, prateći njegove specifičnosti izrađuje projekte koji su adekvatni uslovima saobraćaja u određenom gradu. 

     

    – Svaki saobraćajni poligon se radi po meri tog grada, ovaj poligon je urađen namenski za grad Pančevo. Svakako da su specifičnost grada Pančeva kružni prelazi. Đaci će naučiti kako da se kreću po saobraćajnicama koje nemaju izgrađene trotoare i to će biti lekcija koja je primenjiva za one oblaste u prigradskim delovima grada. Takođe imamo i lekciju kako prelazimo saobraćajnice sa četiri saobraćajne trake na pešačkom prelazu, rekao je Dejan Ivanović, tehnički direktor firme Model 5.

    U realizaciju projekta je uključen Grad Pančevo, Komitet za bezbednost saobraćaja, Agencija za saobraćaj, a kompletan projekat je realizovalo preduzeće Model 5.

    Svaki učenik koji prođe obuku na poligonu će dobiti publikaciju „Deset lekcija koje život znače” i CD sa audio i video materijalom, kao i diplomu – tzv. „pešačku dozvolu“.

     

    PANČEVO, 28. septembar – Oko 1200 đaka prvaka svih osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva, sa naseljenim mestima naredne nedelje, od 26. do 30. septembra 2016. godine, proći će obuku na saobraćajnom poligonu postavljenom u OŠ „Branko Radičević“, gde će u simuliranim uslovima imati priliku da vežbaju i uče o bezbednosti u saobraćaju i o saobraćajnim pravilima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]