• Biće zgrade Zavoda ako uđe u pokrajinski budžet

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 28. septembar – Nova zgrada Zavoda za javno zdravlje zida se od 2008. godine i još uvek nije gotova. I sam završetak ovog objekta stalna je tema već nekoliko godina. Direktorka Zavoda za javno zdravlje, dr Ljiljana Lazić, objašnjava da je ova zdravstvena ustanova kao investitor uradila sve što je do nje bilo. Naravno, finansijer izgradnje i do sada je bila pokrajina Vojvodina.

    – Uradili smo projekat izvedenog stanja sa novim predmetom i predračunom stanja koliko je sredstava neophodno da se zgrada završi. Dobili smo i odobrenje za izgradnju. Imamo i projekat za dalji nastavak gradnje. Prema ovim dokumentima, sredstva neophodna da se nova zgrada završi iznose 200 miliona dinara sa PDV-om. Sada je potrebno obezbediti ta sredstva, a onda sprovesti javnu nabavku i izabrati izvođača da to nastavi da gradi. Pre obezbeđivanja novca mi dalje ne možemo, objašnjava direktorka Zavoda za javno zdravlje, dr Ljiljana Lazić.

    Rukovodstvo Zavoda dokumentaciju je predalo nadležnom Pokrajinskom sekretarijatu.

    – Čekamo da vidimo da li postoji mogućnost da se u budžetu za 2017. godinu predvide ta sredstva. Ako bude kako je obećano, mi možemo da 2017. nastavimo izgradnju i da je završimo. – izjavila je dr Ljiljana Lazić.

    U međuvremenu, i Zavod je pokrio nešto ne malih troškova.

    – Platili smo priključak za električnu energiju. Obezbedili smo kotao za grejanje. Tako da mi sa te strane smo spremni i da kasnije od sopstvenih sredstava, kada zgrada bude gotova, uložimo u opremanje same zgrade. Najbitnije je ipak obezbediti sredstva za nastavak gradnje, ocenjuje direktorka dr Ljiljana Lazić.

    Iako formalno investitor, jer finansije je i do sada obezbeđivala pokrajina, Zavod je i vlasnik. Interesovalo nas je da li je 200 miliona dinara prevelik zalogaj za zdravstvenu ustanovu.

    – To su velika sredstva za nas. I do sada je izgradnju te zgrade finansirala pokrajina. Mi smo finansirali neko tekuće održavanje tog nedovršenog objekta i sada plaćamo čuvanje, s obzirom na to da je to naše vlasništvo. Nije realno da iz obrtnih sredstava koje Zavod ima na godišnjem nivou bude finansiran nastavak gradnje, smatra direktorka Zavoda za javno zdravlje.

    Ostaje čekanje budžeta za 2017. godinu. I to Autonomne pokrajine Vojvodine.

    – Čekamo taj budžet. S obzirom na to da je rečeno da će zdravstvo u Vojvodini imati prioritet, da je bolnica pančevačka u prioritetu za rekonstrukciju, mi se iskreno nadamo da će imati sluha i za nas, i da će zgrada zajedničkim snagama biti završena.  – zaključuje dr Ljiljana Lazić. 

    PANČEVO, 28. septembar – Nova zgrada Zavoda za javno zdravlje zida se od 2008. godine i još uvek nije gotova. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo