Društvo

BOLNICA: Najveća investicija u poslednjih 40 godina!

Izvor: 
RTV Čet, 06/08/2015 - 08:37
Najveći deo novca biće upotrebljen za nabavku opreme u operacionom bloku.

Na konkursu pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja, pančevačka Opšta bolnica, dobila je 46 miliona dinara. Najveći deo ovog novca biće upotrebljen za nabavku opreme u operacionom bloku. Ovo je najveća inveticija u poslednjih 40 godina u Pančevačkoj bonici, kada je oprema u pitanju. Deo opreme u operacionom bloku nije menjan još od 1972. godine.

"Dva operaciona stola,dve hirurške lampe zatim za fiberendoskopiju jedan aparat za anesteziju,elektrohirurška jedinica i mobilni rendgen aparat koji će izuzetno poboljšati kvalitet rada u okviru opšte hirurgije a naročito ortopedije", rekao je Dr Dušan Stojić,pomoćnik direktora Pančevačke Bolnice za RTV.

Sledeći korak je raspisivanje tendera, a u Opštoj bolnici očekuju da će operacioni blok biti obnovljen za par meseci.

PItanje koje zanima 300 000 ljudi, koliko gravitira Bolnici u Pančevu, je kada će biti rekonstruisano interno odeljenje.

"Očekujem da će u toku ove godine početi rekonstrukcija internog odeljenja koje nam je jedno od pripriteta i prepoznato od strane AP Vojvodine a naročito je nama to značajno jer će konačno pančevci moći na jednom mestu u jednom bloku da se leče od svih internističkih problema tipa pneumofizioloških,neuroloških i internističkih", kazao je Stojić.

Novac koji je neophodan za potpunu rekonstrukciju internog odeljenje (900 miliona dinara), Pokrajina je obezbedila još pre četiri godine, međutim, radovi ne mogu da počnu dok se  Zavod za javno zdravlje ne iseli u novu zgradu. U međuvremenu, potrebno je i da se projekat internog odeljenja prepravi i prilagodi najnovijim izmenama Zakona o paniranju i izgradnji.Marketing

Najnovije vesti