Društvo

BOLNICA PANČEVO: Budućnost internog izvesna tek nakon rešavanja sudskog spora

Pančevo, Sub, 17/09/2016 - 12:17
Mirjana Marić

PANČEVO, 17. septembar – Interno odeljenje pančevačke bolnice svakodnevno izaziva pažnju svih onih koji koji iz bilo kog razloga moraju da se susretnu sa ovim delom zdravstvene ustanove. Rekonstrukcija je predviđena, bolnica je angažovala firmu za izradu projekta, koji je zvanično završen 2014 godine. Gde je zakazalo i kakava je budućnost internog ispričao nam je direktor bolnice, Slobodan Ovuka.

– Imamo nasleđenu situaciju jedne pat pozicije u vezi sa sudskim sporom između Opšte bolnice Pančevo i firme Euro Gardi Group iz Novog Sada, koja je radila projekat.

Kako direktor objašnjava, projekat je po oceni stručnog tima, koji je angažovala bolnica, neprihvatljiv. S druge strane, prema mišljenju firme Euro Gardi Group, projekat je dobar i kompletno završen. 

– Oni smatraju da su sa tim ispunili ugovornu obavezu i traže plaćanje ostatka od 80%. Dvadeset odsto je plaćeno u prvobitnoj poziciji i tu je došlo do prekida odnosa, odnosno do sudskog spora. Čekamo presudu, da vidimo u kom smeru će sve otići. Ako bude u korist bolnice, onda ćemo ići na novi projekat, jer nam je to preduslov da tražimo novac od Pokrajine, rekao je Ovuka. 

Prema njegovim rečima, potrebna je čista situacija, kako bi se uradio dobar projekat, kojim bi moglo da se aplicira za sredstva i napravi neka dinamika radova.  

– To su ogromni radovi koji će trajati godinu-dve. Prema postojećem projektu za rekonstrukciju i opremanje zgrade internog, predviđeno je oko milijardu dinara, rekao je Ovuka i dodao: 

–  Sudbina ovog odeljenja zavisi i delom od sudbine Zavoda za javno zdravlje koje se nalazi na prvom spratu internog. Njima je potrebno još 200 miliona da završe novu zgradu. Dok se ne isele, radovi ni ne mogu da počnu. 

Projekat za rekonstrukciju i opremanje internog koji je radila firma Euro Gardi Group je bila javna nabavka u vrednosti od 4,8 miliona dinara. 
MarketingNajnovije vesti