O eventualnoj odgovornosti uprave „Dečje radosti” tek posle sagledavanja izveštaja

Božić: Čekamo izveštaje Vodovoda i Zavoda za javno zdravlje

Pančevo, Čet, 18/08/2016 - 11:54
Vladimir Đoković

 

Pančevo, 18. avgust – Slučaj nekoliko vrtića gradske predškolske ustanove „Dečja radost”, koje je posle letnje pauze sanitarna inspekcija zatvorila zbog neispravnosti vode za piće, od kojih su tri vrtića posle ispiranja instalacija u objektima proradila, otvorilo je pitanje odgovornosti uprave predškolske ustanove.

„U ovom trenutku ništa ne mogu da kažem. Izveštaje od inspekcije i „Dečje radosti” smo dobili. Očekujemo tražene izveštaje od JKP „Vodovod i kanalizacija” i Zavoda za javno zdravlje. Kada dobijemo sve izveštaje, utvrdićemo šta se sa vrtićima dogodilo” – izjavila je članica Gradskog veća Tatjana Božić, u čijoj nadležnosti su i predškolske ustanove.

Početkom avgusta rad vrtića „Leptirić”, Kolibri” i Bambi” zabranila je sanitarna inspekcija. Posle ispiranja instalacija hlorom, tri uzastopne analize u tri dana Zavoda za javno zdravlje potvrdile su ispravnost vode u ovim vrtićima. Ista procedura provere u toku je i posle ispiranja instalacija u vrtiću Ljiljan”, gde je problem sa vodom uočen nešto kasnije.Marketing

Najnovije vesti