Vučić u Pančevu
Društvo

"BUDUĆNOST SRBIJE": Vučić, Brnabić i Mirović govorili na skupu u Pančevu (FOTO+VIDEO)

Pančevo, Ned, 10/02/2019 - 18:41
Vladimir ĐokovićKruna današnjeg obilaska južnog Banata bio je regionalni skup u Pančevu na kome su o do sada urađenom ali i o tome šta će raditi govorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i pokrajinski premijer Igor Mirović.

Predsednik Vučić najavio je da će ove godine iz realnih izvora biti povećane i plate i penzije, kao i da će ponovo biti poljuprivrednicima uvedena subvencija za gorivo. Naglasio je da u svim mestima koje po Južnom Banatu danas obišao proteklih godina otvoren bar po jedan pogon. Otvaranje fabrike nemačkog ZTF-a u Pančevu najavio je za april, naglašavajući da će tu posao pronaći 1.000 ljudi a da će ta fabrika imati i razvojni centar. Kako je naglasio i za Petrohemiju će se pronaći najbolji mogući investitor. A spomenuo je i dalji razvoj Utva aviona. Prenoseći svoje utiske okupljenim građanima južnog Banata Vučić je rekao i kako je od jedne radnice u fabrici pečuraka u Kovinu čuo da je “bolje ikakav posao nego nikakav” i najavio da će se ubuduće insistirati i na kvalitetu a ne samo kvantitetu kada se budu otvarala radna mesta. Kako je rekao tokom posete južnom Banatu dobio je i pismo jedne žene, koje je u kolima pročitao, a kojim ga ona moli da neko iz porodice dobije posao. Jer u kući niko ne rade i svi žive od njene penzije. Vučić je u Pančevu najavio da će Srbija “uskoro” posle 20 godina najava dobiti zakona o poreklu imovine i da će on biti prvi čija će se imovina proveravati a da taj zakon neće zaobići ni druge bivše i sadašnje političare. Objasnio je i da Srbija konačno vodi svoju politiku, da neće uvoditi sankcije Rusiji ali i da hoće u Evropsku uniju. Vučić je ocenio da se nije uplašio i da će lista poštenja i budućnosti iza koje stoje građani koji hoće rad i red uvek pobediti one “političare iz prošlosti” koji malo rade ali su mnogo bučni.

Skup u Pančevu otvorio je pokrajinski premijer Igor Mirović koji napomenuo da su danas oblišli radove na putu kojim će biti povezane opštine Opovo i Kovačica, otvorili novu fabriku vode u Vršcu, bili u Beloj Crkvi gde je završena rekonstrukcija specijalne bolnice… Posebno je istakao značaj rekonstrukcije dela Opšte bolnice u Pančevu “o čemu su drugi samo pričali dok su u bolnici bili uslovi kao u 17. veku”. Završetak rekonstrukcije Mirović je najavio za mart mesec.  Pokrajinski premijer naglasio je da su uspesi u Vojvodini rezultat okupljanja vlasti sa tri nivoa i podrške građana za takvu politiku.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posebno se osvrnula na ugovor sa narodom koji opozicija u Srbiji nudi. Naglasila je da za opozicionare Srbija samo sredstvo i navela da su tu jedni koji nisu uspeli da se nametnu u UN kako bi rešavali svetske problema, drugi koji bi hteli samo novac i da preko vlasti u Srbiji uvećaju bogatstvo i treći koji su sami za sebe govorili da su Ljotićevci. Brnabić je ocenila da je prethodnim vlasti sve u Srbiji bilo svejedno a da je sadašnjoj vlasti Srbija najvažnija i dodala da je budućnost Srbije da nastavimo ovako.

Brojni autobusi i ovom prilikom dovezli su Južnobanaćane na skup u Pančevo. Skup je održan na delu prostora ispred zgrade Gradske uprave, a građani su (njih oko 7000) bili i u većem delu gradskog parka. Ovog puta taj široki prostor je bio ograđen i u njega se ulazilo, kao na koncertima, kroz nekoliko prolaza. Skup je potrajao nešto manje od sat vremena, a scenski i produkcijski je bio stilizovan kao neki raniji predizborni skupovi SNS i Aleksandra Vučića u Pančevu.

 

Vučić u Pančevu
img_2510.jpg

 

Vučić u Pančevu
c75p9609.jpg

 

Vučić u Pančevu
c75p9622.jpg

 

Vučić u Pančevu
c75p9636.jpg

 

Vučić u Pančevu
c75p9611.jpg

 

Vučić u Pančevu
c75p9638.jpg

 

Vučić u Pančevu
c75p9648.jpg

 

Vučić u Pančevu
c75p9669.jpg

 

Vučić u Pančevu
c75p9708.jpg

 

Vučić u Pančevu
c75p9765.jpg

 

Vučić u Pančevu
c75p9777.jpg

 

Vučić u Pančevu
c75p9795.jpg

 

Vučić u Pančevu
c75p9808.jpg

 

Vučić u Pančevu
img_2527.jpg

 

Vučić u Pančevu
c75p9640.jpgMarketingNajnovije vesti