Voda nad gradom
Zavod za javno zdravlje vodu u školama kontroliše dva puta godišnje

Česmovaču u zdravstvenim ustanovama Pančeva ne kontrolišu ni Zavod za javno zdravlje ni Vodovod

Pančevo, Ned, 21/08/2016 - 10:05
Vladimir ĐokovićPančevo, 21. avgust – Direktorka Zavoda za javno zdravlje koji kontroliše kvalitet vode za piće pančevačkog vodovoda, dr Ljiljana Lazić, ističe da je prema poslednjim analizama sa vodom u Pančevu sve u redu i da je ona ispravna. Posle situacije oko vrtića, a pre početka školske godine, interesovalo nas je stanje vode u školama.

„Po ugovoru sa svakom od škola, voda se kontroliše dva puta godišnje. Rađeno je u aprilu, a sledeća planirana za septembar, odnosno oktobar. Nije bilo nikakvih indikacija da bismo mi inicirali da se kontrole urade pre početka škole. Ako budu tražili, uradićemo kontrolu u avgustu”– izjavila je dr Ljiljana Lazić.

Interesovalo nas je i da li Zavod za javno zdravlje radi kontrolu vode u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Grada Pančeva.

„Nema posebno ugovorenih zdravstvenih ustanova u kojima radimo kontrolu ispravnosti vode. Smatram da bi i tu trebalo kontrolisati ispravnost vode, ali nisu se obraćali i za njih ne radimo. Osim ako gradski Vodovod nije svojim kontrolama obuhvatio i neku od zdravstvenih ustanova” – objasnila je direktorka Lazić.

Kako nam je u izjavi potvrdio direktor Vodovoda Aleksandar Radulović, ovo gradsko preduzeće se ne bavi kontrolom vode u zdravstvenim ustanovama.
MarketingNajnovije vesti