Društvo

CRTEŽOM PROTIV CISTE NA MOZGU: Mladi karkaturisti pomažu da se sakupi novac za Vladu Đorđevića

Pančevo, Pet, 21/07/2017 - 16:38
Mirjana Marić

Na poslednjoj radionici Letnje škole karikature koja će biti ordžana u krugu Gradskog parka u subotu, 29. jula od 9 sati, biće organizovana humanitarna akcija pod nazivom "Crtežom protiv ciste na mozgu". Deca će tom prilikom izložiti svoje crteže, a svi koji budu želeli da doniraju novac za malog Vladu Đorđevića, koji se sprema za treću operaciju ciste na mozgu.

- Uvek je na prvom mestu da se nekom pomogne, ali poenta ove akcije koja spada u redovan čas skole karikature jeste da deca nauče da budu humana, i pomognu onima kojima je potrebna pomoć. Poziv ilustratora i karikaturiste je takav da vrlo brzo slava, popularnost i novac mogu da vas vinu u visine, pa da prestanete da primećujete druge ljude. Tako da deca moruaju da nauče da uvek postoje oni kojima je potrebna pomoć, a tu svoju popularnost i novac koji zarade od crtanja mogu iskoristiti tako što će donirati neki deo i pomoći onima kojima je to potrebno - rekao je ilustrator i karikaturista Nikola Dragaš.

Svi koji žele da pomognu nezavisno od ove akcije mogu da izvrše uplate na račun Siniše Đorđevića broj 340-32110017-94 „Erste banke”, sa naznakom „Pomoć za Đorđević Vladimira”. Adresa: Kej Radoja Dakića 3/15, 26000 Pančevo. Za uplate iz inostranstva aktivan je devizni račun broj: iban: RS35340764316401299932 SIF-kod je GIBARS22. Kontakt: [email protected].

Za operaciju u Turskoj Đorđevićima je potrebno 27.000 evra. Pošto je u petočlanoj porodici samo otac zaposlen, do sad su organizovane brojne humanitarne akcije prikupljanja novca za Vladino lečenje, ali je novac iskorišćen za prethodne operacije i kontrole u Turskoj i Rusiji. Borba za Vladino ozdravljenje traje duže od tri godine. Kada je imao šest godina, dijagnostikovana mu je epilepsija, nakon čega su utvrđeni problemi i urađene operacije tumora na jednom bubregu i na srcu, a za zahvat na mozgu, koji je koštao 40.000 evra i koji je trebalo uraditi u Rusiji, još uvek nema dovoljno novca. 

Od septembra ove godine ukinuta im je i tuđa nega i pomoć, što je njihovu situaciju dodatno otežalo. Porodici Đorđević je samo za lekove malog Vlade, potrebno 500 evra mesečno. Marketing

Najnovije vesti