Crveni krst Pančevo Svetski dan borbe protiv siromaštva Foto: privatna arhiva
Društvo

Crveni krst Pančevo uručio donaciju školi Braca Petrov i Narodnoj kuhinji

Izvor: 
013nfo Čet, 17/10/2019 - 12:46

Aktivisti Crvenog krsta Pančevo danas su dvema akcijama obeležili Svetski dan borbe protiv siromaštva. Osnovnoj školi „Borislav Braca Petrov" oni su uručili donaciju u vidu školskog pribora koji su obezbedili učesnici i učesnice „Trke za srećnije detinjstvo", a uručena je i donacija korisnicima Narodne kuhinje u prostorijama Kluba za odrasla lica u Ulici Maksima Gorkog.

Ove godine moto obeležavanja Svetskog dana borbe protiv siromaštva je „Delujmo zajedno - zaustavimo siromaštvo osnaživanjem dece, porodice i zajednice".

Crevni krst je izrazio zahvalnost deci koja su se krajnje posvećeno i sa ozbiljnošću odazvala i pripremila paketiće sa školskim  i higijenskim priborom za svoje drugare koji se nalaze u težem materijalnom i socijalnom položaju i time zakoračili, putem humanosti, u veliki svet drugarstva, solidarnosti i razumevanja različitosti. 

Deca koja su učestvovala u "Trci za srećnije detinjstvo" i tom prilikom,  u okviru akcije Crvenog krsta"Drug drugu"  poneli sa sobom poklone za drugare koji se nalaze u težem metrijalnom i socijalnom položaju su iz osnovnih škola Jovan Jovanović Zmaj, Stevica Jovanović, Miroslav Mika Antić, Đura Jakšić, Isidora Sekulić iz Pančeva, Dositej Obradović iz Omolijce, PU Dečija radost iz vrtića "Cvrčak", Udruženja za mentalno nedovoljno razvijene osobe, Udruženje na pola puta i Plesnog studija Lana.

U fokusu aktivnosti Crvenog krsta Pančevo za 2019. godinu je pojedinac i pojedinka i njihove potrebe.  Zastupanje interesa ugroženih ostaje odgovornost koju organizacija preuzima, poštujući Osnovne principe Pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i svoju misiju. 
MarketingNajnovije vesti