Foto: Vladimir Đoković
Društvo

DAN MAŠINSKE ŠKOLE U PANČEVU: Proradio Park primenjenih znanja i veština “Spartakus”

Pančevo, Pet, 10/11/2017 - 14:32
Vladimir Đoković

 

 

Nastavljajući razvoj kroz saradnju učenika i profesora, ali i partnerstvo sa privredom pa i NIS-om, u dosluhu sa vremenom u  srednjoj Mašinskoj školi “Pančevo” obeležili su dan škole tako što su pustili u rad Park primenjenih znanja i veština “Spartakus”.

Praktično su sve projekte koji su realizovali poput biciklofona, vetrogeneratora, multi sprava za vežbanje i koje koriste ali i sve projekte koje razvijaju povezali učinili dostupnim na način dostojan 21. veka – preko interneta ali i preko mobilnih telefona.

Kako je objasnio direktor Milorad Ilić u školi je tokom razvoja uspostavljena obrazovna vertikala u kojoj su učenici sa profesori što je donelo viši nivo učenja.

- A u takvoj sredini, nije čudno što se čuda dešavaju, ocenio je direktor.

Mašinsku školu Pančevo kao dobar primer i sasvim osobenu po uspešnosti opisali su i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Radovan Živković izaslanik Ministra prosvete a povodom dana škole pročitano je i pozdravno pismo pokrajinskog sekretara za prosvetu.

 

Foto: Vladimir Đoković
masinska_dan.jpg

 

Pred učenicima nagradu za najboljeg nastavnika u prošloj godini dobio je profesor Siniša Radmanović, a njegov kolega Vladimir Božičković izneo je detalje razvoja saradnje sa Kisarzu koledžom iz Japana.

Dan škole, kome su prisustvovali i predstavnici više fakulteta kao i rukovodioci i vlasnici nekoliko privrednih subjekata, bio je prilika da se proglase i pobedici u školskom šah i košarkaškom turniru.

Presecanjem crvene trake na spravi za vežbanje “Spartakus” u školskom dvorištu gradonačelnik Pavlov i direktor Ilić pustili su u rad Park primenjenih znanja i veština “Spartakus” koji je sada vidljiv diljem planete.Marketing

Najnovije vesti