Društvo

DAN MIHAJLA PUPINA: Plakete za uspehe polaznika Centra za talente, Danici Zečević medalja za mlade pronalazače (FOTO)

Pančevo, Ned, 09/10/2016 - 19:33
Mirjana Marić

Dan Mihajla Pupina obeležen je u nedelju, 9. oktobra, u Idvoru. Ovom prilikom organizovana je i svečanost „Oktobarski susreti pronalazača" Idvor 2016, gde su tradicionalno dodeljene nagrade Medalja Tesla-Pupin, Pupinova medalja, Simićeva nagrada-legendama Inovacijskog pokreta, Medalja sa likom Mladena Selaka-mladim pronalazačima, kao i nagrade mladim talentima.

Svake godine žiri Fondacije „Mladen Selak" dodeljuje nagrade najboljim privrednicima, pronalazačima, kulturnim i javnim radnicima za 2016. Ove godine u sastavu predsednik prof. dr Slobodan Petrović, zamenik predsednika prof. dr Rade Anđelković, član dr Snežana Šarbuh pat. ing. član Zoran Božić dipl. ing. i član Bratislav Novaković pat. pravnik doneli su odluku da se odgovarajuća priznanja dodele sledećim pojedincima. Medalja Tesla-Pupin za 2016. pripala je Elektroprivredi Srbije, Nataši Milanović i  prof. dr Jelici Protić. Pupinovu medalju za 2016. žiri je dodelio Prof. dr Slobodanu Unkoviću i novinarki Nataliji Sinanović, dok je Simićeva medalja za 2016. uručena ing. Miloju Milovanoviću i Mr Đuri Boraku. Povodom 162. godine od rođenja Mihajla Pupina, Mesna Zajednica Idvor proglasila je generala Branka Krgu i prof. dr Milana Raspopovića za počasne građanine Idvora. 

Medalja sa likom Mladena Selaka, koja se dodeljuje mladim pronalazačima, uručena je Danici Zečević iz Pančeva i Simonu Agiću iz Zrenjanina.

Danici Zečević je učenica IV razreda Matematičke gimnazije u Beogradu. Jedna je od najuspešnjih i najdarovitijih matematičarki srednjoškolki. Višestruki je dobitnik mnogih nagrada, prvak države u matematici i fizici, dobitnik specijalne nagrade Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Srbiji je ove godine donela medalju sa pete Evropske matematičke olimpijade za devojke. Danica je jedan od najvrednijih bisera Srbije.

centar_za_talente_4.jpg

Simon Agić je učenik I razreda Zrenjaninske gimnazije. Izuzetno nadaren, motivisan i redovan polaznik Regionalnog centra za talente. Učesnik je u mnogim projektima iz oblasti tehničkog i informatičkog obrazovanja, gde je osvajao nagrade i u pojedinačnoj konkurenciji i kao član tima svoje škole. Nagradu su im uručili prof. Branko Kovačević, Milan Božić i Slobodan Simić.

centar_za_talente_3.jpg

Dr Dragoljub Cucić ispred Regionalnog Centra za talente „Mihajlo Pupin" iz Pančeva, predsednik Upravnog Odbora, Miladin Mitrović, i član Gradskog veća resora za obrazovanje, mr Tatjana Božić, dodelili su priznanja najuspešnijim đacima iz Banata koji su osvojili nagrade na državnim i i međunarodnim takmičenjima u školskoj 2015/16.

centar_za_talente_7.jpg

Plakete su primili Sofija Flipov, Danica Zečević, Ognjen Tošić, Marko Šušnjar, Nikola Bulatović, Marta Bošnjak, Tijana Jakšić, Mihajlo Simić, Gavrilo Sarić, Andrea Arsenović, Marija Dimitrijević, Nikola Rakonjac, Stefan Mihajlov, Milica Dreković, Veselin Vračar, Aleksa Konsantinov, Zorana Bunčić i Luka Vojnović.

centar_za_talente_5.jpg

 

centar_za_talente_2.jpgMarketingNajnovije vesti