Društvo

Do kraja godine stiže 12 novih autobusa u ATP

Izvor: 
Grad Pančevo Pet, 09/10/2015 - 15:31

Zamenik gradonačelnika Saša Levnajić, član Gradskog veća zadužen za stambeno-komunalne poslove Dragan Grujičić i direktor ATP-a Milenko Krajinović posetili su danas kompaniju "Ikarbus" i sastali se sa generalnim direktorom "Ikarbusa" Aleksandrom Vićentićem povodom realizacije ugovora o nabavci 12 autobusa za grad Pančevo, odnosno 5 autobusa za gradski i 7 autobusa za međumesni saobraćaj.

Ukupna vrednost nabavke autobusa iznosi 1.400 000 evra, a vozila će u saobraćaju biti do kraja 2015. godine. 

„Reč je o "Ikarbusovom" autobusu, koji se u potpunosti radi na Mercedesovoj šasiji, imali smo prilike da vidimo kompletno sve instalacije, motor, menjač. Faktički sve ono što čini suštinu autobusa je Mercedesovo, tako da u kvalitet tog autobusa ne sumnjamo i zadovoljni smo što će grad Pančevo napokon obnoviti svoj vozni park, odnosno naše preduzeće za prevoz putnika.

Da bi preduzeće koje se bavi prevozom putnika opstalo, mora da ima osnovno sredstvo za rad, a to je autobus. Mi ćemo gledati da u narednom periodu, ukoliko budemo u mogućnosti, uložimo u nabavku novih autobusa.", rekao je Levnajić  i istakao da je obnavljanje voznog parka prioritet.

Direktor javnog gradskog Auto-transportnog preduzeća Milenko Krajnović rekao je:

„Ovih 12 autobusa imaju veliki značaj, prvo zato što je prosečna starost naših vozila 18 godina i imamo velike troškove za održavanje tih vozila. Radimo održavanje vozila što se tiče bezbednosti i sigurnosti, a za neku nadgradnju komfora niti imamo sredstava, niti vremena da se to odradi. Zato smo se i upustili u ovu investiciju. Sa ovim novim autobusima podižemo komfor, imamo jednu sigurnost, prvo, to su Mercedesove šasije, svi autobusi su klimatizovani i ićićemo na to da u njima postoji bežični internet. Postoji i posebno mesto za invalide, sedišta za trudnice i još neki detalji što se bezbednosti tiče. Autobusi će omogućiti bolji komfor, imaćemo više vozila i omogućićemo da u špicevima, od 6 do 8 i po podne, od 14 do 16 časova, pošaljemo po dva vozila da mogu svi putnici da budu prevezeni. Mi planiramo da, po prijemu ovih vozila raspišemo tender pri kraju naredne godine, ići ćemo i na turističke autobuse da bismo otvorili turističke linije i, naravno, na uvećanje broja ovako komfornih vozila, kako gradskih, tako i prigradskih"

 
MarketingNajnovije vesti