• Dobar uspeh srpske vojske na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na pobedničko postolje u „Tenkovskom biatlonu“ popela se ekipa Ruske Federacije koja je iza sebe ostavila Kinu, Kazahstan i Belorusiju. 
     
    Predstavnicima vojski prve tri rangirane zemlje, medalje je uručio ruski ministar odbrane general armije Sergej Kužugetovič Šojgu, koji je zvanično proglasio Međunarodne vojne igre zatvorenim.
     
    Finalu „Tenkovskog biatlona“ i ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara prisustvovali su i ministar odbrane Srbije, Zoran Đorđević, i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković. Oni su se pre finalne trke susreli sa predstavnicima Vojske Srbije koji su učestvovali na Međunarodnim vojnim igrama i čestitali im na individualnim i ekipnim postignutim uspesima i rezultatima.
     
    Na ovogodišnjem takmičenju naše ekipe učestvovale su u tri discipline. Pontonirci iz Rečne flotile takmičili su se u disciplini „Otvorene vode“ na reci Oki kod grada Murom i osvojili treće mesto. Tenkisti koji su učestvovali na poligonu Alabino u disciplini Tenkovski biatlon osvojili su peto mesto, a pripadnici artiljerijsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva nadmetali su se u disciplini „Čisto nebo“ na poligonu u blizini grada Jejsk, gde su zauzeli sedmu poziciju.
     
    Međunarodne vojne igre održane su od 30. jula do 13. avgusta na vojnim poligonima u Rusiji, a prvi put se deo takmičenja održavao i u Kazahstanu. Učestvovala je 121 ekipa iz 19 država sveta koje su se nadmetale u 23 različite discipline.

    Autor; 021.rs

    Srpska vojska osvojila je po treće, peto i sedmo mesto na drugim Međunarodnim vojnim igrama u Alabinu, Rusija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]