• Dogovori Grada Pančeva i Specijalne luke oko budućeg razvoja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 7. septembar – Nekada deo HIP Azotare, od skora samostalno privredno društvo „Specijalna luka”, u potpunom je vlasništvu državnog javnog preduzeća „Srbijagas”. Ima 60 zaposlenih, a direktor Miljan Đurović kaže da se radi na srednjoročnim planovima razvoja ovog preduzeća sa značajnim potencijalima.

    Kad su srednjoročni, onda je reč o planovima razvoja od najmanje 5 godina. Želimo da naše planove uskladimo sa interesima i potrebama grada Pančeva. Da budemo jedni drugima od koristi. Komunikacije i saobraćajnice, kao i blizina gradskog zemljišta, koje je uz Specijalnu luku, vrlo su interesantan spoj za novu namenu. I za nas i za grad – ističe Miljan Đurović.

    U „Specijalnoj luci” zadovoljni su komunikacijom sa predstavnicima Grada Pančeva. Direktor Miljan Đurović ocenjuje da ta saradnja jako dobro funkcioniše.

    Nadamo se da ćemo doći do zajedničkog rešnja koje će biti optimalno i za Specijalnu luku i za Grad Pančevo. Za sada imamo samo reči hvale za razumevanje i saradnju između nas i grada. Planovi za razvoj područja Specijalne luke moraće da prođu i Skupštinu grada, a izjašnjavaće se i vlasnik luke. Najbitnije je da se razmišlja i razgovara o investicijama i budućnosti. To je dobra vest – smatra Đurović.

     

    Iako sve ideje ne otkriva, Đurović ipak objašnjava da se planira razvoj intermodularnog prevoza železnicom, izgradnja RO-RO terminala, a dodaje da se planira i pojačavanje kvaliteta lučkih usluga oko pretovara.

    Ro-ro terminal bi bila novina za Srbiju, jer nigde kod nas ne postoji. Razmatramo i ideju o izgradnji marine sa radionicom, magacinom rezervnih delova i pompom za snabdevanje jahti. Trenutno vlasnici plovila do 25 metara pomoć oko popravki moraju da potraže u susednim zemljama. Ipak, najbliži realizaciji je intermodularni terminal za koji smo neke dozvole dobili, a neke su u postupku koji će, nadam se, biti okončan do kraja ove godine – zaključuje Đurović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]