• Doktorka iz Pančeva koja je putem Tvitera spasila život čoveku obolelom od korone

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Prim. dr Slavica Plavšić iz Pančeva, specijalista za plućne bolesti u penziji nije se oglušila o apel za pomoć jednog sina koji joj je pisao putem Tvitera. Kako je objavila, u pitanju je još jedna mučna i teška priča, ali sa srećnim krajem, piše Noizz.

    Agonija u ovoj porodici kreće od onog trenutka kada osamdesetogodišnji otac dobija visoku temperaturu, a saturacija mu pada na 86. U bolnicama nema mesta, a on je pacijent sa obostranom upalom pluća. Kontrola sledi tek za tri dana, za njih predugih. Hitna pomoć stiže tek kad se saturacija spusti na 80.

    Njegov sin traži savet od doktorke i dobija uputstva da ode da kupi kiseonik i priključi ga ocu sam kod kuće. Aparat za kiseonik na mesečnom nivou košta 100 evra iznajmljivanje, a kako navodi dr Plavšić nije težak za priključivanje. Potrebno je da otac miruje jer mu svaki pokret snižava saturaciju.

     

    I tako je uz pomoć „Tviter ordinacije“ i instrukcija putem poruka ovaj sin uspeo da spasi oca.

     

     

     
     

    Prim. dr Slavica Plavšić iz Pančeva, specijalista za plućne bolesti u penziji nije se oglušila o apel za pomoć jednog sina koji joj je pisao putem Tvitera.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo