Proglašenje pobednika
Društvo

DOLOVO: Dolovci i Ilandžani imali najviše uspeha na četrnaestoj smotri ovnova

Izvor: 
013info Sub, 19/03/2022 - 22:01Smotra rasnih ovnova održana je danas u dvorištu Mesne zajednice u Dolovu. Četrnaesto izdanje ove tradicionalne manifestacije organizovalo je Udruženja uzgajivača ovaca „Banat”, odnosno njegov dolovački ogranak, a u nadmetanju je učestvovalo dvadesetak izlagača iz Dolova, Pančeva, Ilandže, Izbišta, Idvora, Aleksandrova, Devojačkog bunara, Batajnice...

Oni su predstavili oko četrdesetak primeraka, mahom autohtone banatske rase cigaja, koje je ocenjivao stručni žiri sačinjen od tehničara iz Instituta „Tamiš” – Aleksandra Varge i profesore – Jelene Popović i Cvijana Mekića, dugogodišnji predsednik pomenute komisije., koji je i ove godine obelodanio imena pobednika.  

Tako je prvu nagradu u kategoriji „šiljegana” uzeo Srđan Vojinov iz Ilandže, ispred Jovice Kalina iz Idvora i Miloša Stanisavljevića iz Ilandže. Najbolje mlađe ovnove imali su dolovački proizvođači – Momčilo Stanišić i Sava Živojinović, a trećeg je doveo Dragan Nebrigić iz Ilandže, dok je u konkernciji starijih ovnova redosled uzgajivača bio – Dejan Vranov iz Aleksandrova, Trajan Barbu iz Vladimirovca i Bojan Vlašić iz Izbišta.

I na kraju gran-pri za najlepšeg ovna smotre pripao je ovnu Nikole Trbenčina iz Dolova.
MarketingNajnovije vesti