• DOLOVO: Osnovci iz škole „Aksentije Maksimović“ u polufinalu međunarodnog takmičenja iz engleskog jezika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dolovačka Osnovna škola „Aksentije Maksimović“ imala je tu čast da prvi put učestvuje u međunarodnom HIPPO takmičenju iz engleskog jezika – Hippo „English Without Borders“ Olympiad (HIPPO Olimpijada „Engleski bez granica“), na kojem svake godine učestvuje više od 30.000 učenika iz 40 zemalja širom sveta.

    Oni su se nadmetali na više nivoa znanja u osam starosnih kategorija počev od učenika nižih razreda osnovne škole pa sve do najstarijih srednjoškolaca, a od toga samo između 150 i 200 učenika dobije privilegiju da se plasira u finale.

    Ove godine je u dolovačkoj školi po prvi put održan preliminarni krug takmičenja pod rukovodstvom nastavnica Aleksandre Roljević, Vere Denćan i Emilije Simeunović, a učestvovalo je 43 učenika iz nekoliko razreda u kategorijama „Little Hippo“, „Hippo 1“ i „Hippo 2“. Tom prilikom je testirano njihovo poznavanje vokabulara, gramatike i sintakse jezika, razumevanje pročitanog na stranom jeziku, kao i razumevanje odslušanog teksta sa odgovaranjem na pitanja.

    Svi učesnici su pokazali zavidno znanje engleskog jezika, a u polufinale su se plasirali Jana Vasilj (III razred) u kategoriji „Little Hippo“; Kristina Vuković (IV razred) i Aleksa Tošić (V razred) u kategoriji „Hippo 1“, „Hippo 1“, kao i i Dušan Milićev  (VI razred) – „Hippo 2“.

     

     

    Dolovačka Osnovna škola Aksentije Maksimović imala je tu čast da prvi put učestvuje u međunarodnom HIPPO takmičenju iz engleskog jezika – Hippo „English Without Borders“ Olympiad (HIPPO Olimpijada „Engleski bez granica“), na kojem svake godine učestvuje više od 30.000 učenika iz 40 zemalja širom sveta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]