• DOLOVO: Premijerni „Dolovački pčelarski dan” u subotu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dok je u punom jeku suncoktretova paša, pa i dolovački atar poput mnogih vrvi od košnica i pčela, Društvo pčelara „Banatski pcelari” po prvi put će organizovati manifestaciju pod nazivom „Dolovački pčelarski dani”, u subotu, 17. jula, od 18.30 na platou u centru Dolova ispred Doma kulture.

    Tom prilikom, pored izložbe meda i drugih pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme, biće upriličeno i predavanje pčelara praktičara Ljube Pejovića, kao i program edukcije za najmlađe posetioce pod nazivom „Medena večera”, koju vodi iskusni pančevački pčelar Vojkan Milutinović.

    Planirani su i prateći sadržaji, poput nastupa folklornog ansambla, tamburaškog orkestra i hora Velike crkve Aleksandar Nevski.

    Prema rečima organizatora, smisao ove manifestacije je da okupi sve ljude koji u svojim poslovima i aktivnostima imaju dodirnih tačaka sa pčelarsrvom, kako bi došlo do novih poznanstva, razmene iskustva i otvoranja novih mogućnosti za razvoj pcelarstva i unapređenje životne sredine.

    U orgranizaciji ove manifestacije pčelarima su upomoc priskočili lokalni Dom kulture i Mesna zajednica, kao i firma „Vetro elektrane Balkana doo”.

     

     

    Dok je u punom jeku suncoktretova paša, pa i dolovački atar poput mnogih vrvi od košnica i pčela, Društvo pčelara „Banatski pcelari” po prvi put će organizovati manifestaciju pod nazivom „Dolovački pčelarski dani”, u subotu, 17. jula, od 18.30 na platou u centru Dolova ispred Doma kulture

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]