• DOLOVO: Traje projekat „Pozdrav iz kraja”, mladi snimali videa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    I minulog vikenda su u dolovačkom Domu kulture održane filmske radionice za mlade u okviru projekta „Pozdrav iz kraja”, koji realizuje Udruženje „Satibara” iz Beograda uz podršku Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije Jelena Šantić, Grupe 484 i Evropske unije.

    S obzirom na to da su učesnici podeljeni u dva tima – na one najmlađe i na tinejdžere, uglavnom se paralelno vode i dva kreativna procesa. Ekipa učesnika uzrasta do deset godina, koji nose naziv „Sovice”, radile su na svom kratkom videu, uz mentorstvo Jovane Jankov: prvo su nacrtale scenografiju, kako bi glavnog lika – metalnog robota – smestile u advekvatan prostor, a potom su i osmislile scenu, čija se radnja dešava u svemiru u kom se kreću razna neobična bića, a na kraju su je i snimile. Starija ekipa je uz mentorstvo Marije Rodić prvog dana intervjuisala čika Tošu, legendarnog igrača stonog tenisa, kome ni dan-danas nema ravnog, a čak i dalje igra za klub iz Vršca i kako sam kaže, malo ko iz sela igra s njem jer ne želi da izgubi.

    Drugog dana radionica su i neke od „Sovica” izrazile želju da se bave profesionalnijom tehikom snimanja, pa su se priključile intervjuu sa čika Perom Mućkom, jednim od legendarnih članova dolovačke zajednice. Od njega se moglo čuti mnogo o nekadašnjim mestima društvenog života, načinu komunikacije, dopisivanja, izlaženja, igranki. A nije izostalo i nekoliko neverovatnih anegdota. Nije propuštena prilika ni da mu se pročita pesma o njemu, koju je napisao direktor Doma kulture – Miroslav Prvulj, što je izazavalo mnogo smejali.

    Sva kratka videa koja nastaju tokom radionica uskoro će moći da se pogledaju na Jutjub kanalu „Satibara Film”; edukativni program „Pozdrav iz kraja” biće održavan do kraja avgusta, a mladi iz Dolova, Pančeva i okoline su i dalje dobrodošli da se priključe.

     

     

    I minulog vikenda su u dolovačkom Domu kulture održane filmske radionice za mlade u okviru projekta „Pozdrav iz kraja”, koji realizuje Udruženje „Satibara” iz Beograda uz podršku Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije Jelena Šantić, Grupe 484 i Evropske unije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]