Dejan Radivojev
Društvo

DOLOVO: U petak četrdesetodnevni pomen Dejanu Radivojevu (1992-2022)

Izvor: 
013info Sre, 10/08/2022 - 19:55Četrdesetodnevni pomen Dejanu Radivojevu iz Dolova održaće se 12. avgusta u 10.30 na groblju u Dolovu.

 

- Dejan Radivojev napustio nas je pre više od mesec dana. Iza sebe je ostavio neutešnu porodicu i prijatelje, ali i mnoge zavidne rezultate. Bio je prosvetni radnik i naučnik, aktivni omladinac, koji je još kao student nastojao da da doprinos društvu, budeći svest (naročito mladih) o potrebi očuvanja životne sredine i važnosti bezbednog kretanja u saobraćaju i korišćenja alternativnih prevoznih sredstava. Kroz naučne radove, razne projekte, javne tribine i radionice ostavio je večni trag u javnom životu Dolova, Pančeva i Novog Sada dok su njegova skromnost, pitomost i dobrodušnost učinile da ga se svi zauvek sećamo s ljubavlju i osmehom, napisano je na Fejsbuk stranici Doma kulture u Dolovu.
 
Dejan Radivojev preminuo je 4. jula u tridesetoj godini.
 

Rođen u Dolovu, osnovnu školu „Aksentije Maksimović“ završio je sa odličnim uspehom u kojoj je i trenirao rukomet na poziciji desnog beka. Svoje obrazovanje nastavlja u Mašinskoj školi u Pančevu na smeru: Tehničar drumskog saobraćaja, a akademsko obrazovanje 2011. godine započinje u Novom Sadu na Fakultetu tehničkih nauka, gde je stekao zvanja diplomiranog, a potom i master inženjera saobraćaja. Na istom fakultetu, na smeru: Saobraćaj, 2016. godine upisuje doktorske studije. Njegova doktorska disertacija se bazirala na unapređenje javnog prevoza putnika. To ga opredeljuje ka izgradnji akademske karijere te krajem 2021. godine počinje da radi kao asistent na Akademiji strukovnih studija u Beogradu. Pre ovog zaposlenja, tokom 2020. i 2021. godine, radno iskustvo  sticao je u osiguravajućoj kući ,,DDOR" u Novom Sadu. 

Kao doktorand, bio je stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od maja 2018. godine. Njegovo društveno delovanje bilo je usmereno ka edukaciji mladih na temu održive urbane mobilnosti i pronalaženja alternativnih prevoznih sredstava u cilju podizanja ekološke svesti. Osnivač je Udruženja „Srbija moj dom“, u okviru kojeg je realizovao projekte  koji se odnose na edukaciju iz oblasti saobraćaja i zaštite životne sredine. 

U Domu kulture u Dolovu, od 2014. do 2016. godine, u okviru studentske letnje prakse, vodio je dečije radionice na temu saobraćaja sa obaveznim praktičnim delom koji se sastojao od vožnje biciklom na poligonu. Dejan je među decom bio omiljen, pa su njegove radionice bile izuzetno posećene. Na univerzitetskom takmičenju u Novom Sadu osvojio je, zajedno sa svojom ekipom, drugo mesto u  takmičenju za najbolju studentsku ideju.  Bio je koordinator manifestacije ,,Evropska nedelja mobilnosti" u Pančevu 2018. godine, a  2016. i 2017. godine na istoj manifestaciji bio je predavač na tribinama. Takođe, bio je koordinator projekata ,,Gasi svetlo da ti budućnost ne bude mračna" (2019. godine) i ,,Pronađi alternativu putničkom automobilu" (2020. godine), čiji su ciljevi edukacija dece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta o energetskoj efikasnosti i održivim vidovima prevoza u gradovima. Održao je preko 30 predavanja i vodio preko 50 radionica o održivoj mobilnosti i negativnim uticajima saobraćaja na životnu sredinu i klimatske promene. Takođe je učestvovao na preko 10 konferencija i stručnih skupova u zemlji i inostranstvu na različitim temama u oblasti održive mobilnosti.

Učestvovao je na obukama o preduzetništvu u okviru projekta IF4TM, bio voditelj radionica za učenike srednjoškolskog uzrasta o bezbednosti u saobraćaju u okviru projekta ,,Smanji gas“, učestvovao na izradi 2 studije o javnom prevozu putnika na teritoriji opština Stara Pazova i Zrenjanin. Autor je i kooautor preko 10 naučnih radova.

 
MarketingNajnovije vesti