• DOLOVO/LEANKA: Postavljeni novi letnjikovci i putokazi na peščarskom lokalitetu „Volovske paše”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U toku je završnica projekta pod nazivom „Deliblatska peščara budućim generacijama”, koju realizuje Udruženja građana „Srbija moj dom”.

    Proteklih dana upriličena je akcija na peščarskom lokalitetu „Volovske paše”.

    Tamo su napravljena dva vidikovca, koji su nazvani „U smiraj dana” i „Kad tišina govori”. Pored toga, postavljeni su i putokazi na stazi između Leanke i Devojačkog bunara.

    Predsednik udruženja „Srbija moj dom”, Bojan Vojnov, ističe da je ovim završena eko-staza na području Volovskih paša u blizini naselja Leanka.

     – Reč je o prostoru, na kojem će ove godine biti održana jubilarna manifestacija „U smiraj dana”. Realizovani projekat je sufinansiran od strane Ministarstva zaštite životne sredine, a u narednom periodu udruženje će nastaviti sa aktivnostima očuvanja jedinstvene oaze – Deliblatske peščare – navodi Bojan Vojnov.

     

     

    U toku je završnica projekta pod nazivom Deliblatska peščara budućim generacijama, koju realizuje Udruženja građana Srbija moj dom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]